Terug naar Video’s back-uppen met iDVD
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Video’s back-uppen met iDVD

Door Redactie iCreate5 juni 2010 10:472 min. leestijd0

Met iDVD maak je op een handige manier back-ups van videofilmpjes die in iTunes of op je iPhone staan.

Als je graag filmt heb je – voor je het weet – al je opslagruimte gevuld met video’s. Eén maand na aanschaf staat je nieuwe iPhone 3GS al bomvol video’s, je harde schijf slibt langzaam dicht sinds je een tv-tunerstick hebt gekocht en dan hebben we het nog niet eens over de vodcasts en PhotoBooth-video’s. Wat nu? Gebruik iDVD om ze op ‘ouderwetse’ dvd’s te branden. Dat levert je een overzichtelijke serie  filmschijven op, die je ook nog in de huiskamer op je dvd-speler kunt afspelen.

1: Start iDVD
… en klik op ‘Maak nieuw project aan’. Kies de juiste lengte-breedteverhouding voor jouw video’s, voer een titel voor je dvd-project in en klik op ‘Maak aan’.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt


2: Kies een thema
Voor back-ups kun je het best een neutraal thema nemen. We kiezen daarom voor de lay-out ‘Hoofdstukken’ in het thema ‘Modern’.


3: Persoonlijk tintje
Dubbelklik op de paginatitel en voer je eigen titel in. Met de venstermenu’s kun je de opmaak van de tekst naar wens aanpassen.


4: Open de mediakiezer
Klik rechtsonder in iDVD op de knop ‘Media’ en klink daarna bovenin op ‘Films’. Scroll door de bronnenlijst naar ‘iTunes’ en zoek je video’s op.


5: Drop ze erin
Nu kun je al je iTunes-video’s één voor één naar het iDVD-hoofdvenster slepen. Drop ze gewoon stuk voor stuk op de menuachtergrond van je project.


6: Vul de effectgebieden
Je kunt ook eerst alle filmtitels selecteren en ‘Project>Vul effectgebieden automatisch’ kiezen om de effect- gebieden uit het menu te vullen met plaatjes uit je clips.


7: Extra pagina’s toevoegen
Wanneer je meer videoclips hebt dan er op één pagina passen, kun je op de plusknop linksonder klikken en ‘Voeg submenu toe’ kiezen.


8: Lay-out submenu instellen
Klik op de knop ‘Thema’s’ en kies voor ‘Mijn submenu’ dezelfde lay-out als eerder voor de hoofdpagina. Sleep net als eerst extra bestanden naar de nieuwe pagina.


9: Voorvertonen en branden
Klik op de voorvertoningknop als je wilt weten hoe je voltooide dvd eruit komt te zien. Is alles naar wens? Voer dan een lege schijf in en klik op de brandknop om je dvd te branden.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar