Terug naar Een supercoole trailer van je vakantiefilm maken met iMovie
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Een supercoole trailer van je vakantiefilm maken met iMovie

Door Arjan Kropman23 juli 2016 16:234 min. leestijd2

Je kent het wel: je bent op vakantie en filmt alles wat los en vast zit met je iPhone – om de filmpjes vervolgens te laten verstoffen tot er een nieuwe iPhone komt en ze verloren raken. Of dit: je zoekt vrienden op die net op vakantie zijn geweest en wordt lastig gevallen met een uren durende filmische uiteenzetting van hun tripje naar Benidorm. Beide wereldse problemen worden verholpen wanneer we allemaal leren een korte, maar coole trailer te maken. Een trailer van je vakantiefilm maken is helemaal niet zo moeilijk met hulp van iMovie en de beschikbare sjablonen op de iPhone.

1. FilmenFilmen

Het begint bij het filmen. Open de camera en kies voor ‘VIDEO’. Tik een keer op de rode knop en je opname begint, nog een keer tikken en de opname wordt gestopt. De gefilmde scene wordt gelijk opgeslagen in Foto’s. Houd de clips kort, meer heb je voor een trailer niet nodig.

2. iMovie openeniMovie

Let op: houd bij het filmen de iPhone altijd in liggende stand. Maak voldoende filmpjes (minstens tien). Je kunt in de trailer later ook foto’s gebruiken, maar bewegend beeld of een combinatie van film en stil beeld geeft het beste resultaat. Open iMovie op je iPhone. Kies voor ‘Projecten’ en druk op ‘+’ voor het maken van een nieuw project.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

3. Trailer kiezenTrailer kiezen

Kies nu voor ‘Trailer’ en kies een van de sjablonen. Voor onze film kiezen we ‘Adrenaline’. Selecteer je favoriete sjabloon en tik op ‘Maak aan’ rechtsboven in het scherm.

4. Teksten toevoegenTeksten

Kies voor ‘Overzicht’. Bij de trailer horen teksten. In het eerste scherm kun je deze invullen. Geef je trailer een naam en kies voor een logostijl – hiermee start de trailer. Vul alle overige velden in en tik op ‘Gereed’.

5. MonterenMonteren

Kies nu voor ‘Storyboard’. Boven in het scherm staat een groot beeld van de trailer. Onderin staan de scènes in een schema onderverdeeld in clips. Tik op de eerste clip van de eerste scène onder in beeld. In ons geval ‘Groep’. Je kunt nu kiezen voor ‘Video’, ‘Foto’s’ en ‘Camera’. We kiezen voor ‘Video’ en ‘Alle’. De app opent een scherm met alle video’s die je ooit maakte met de iPhone.

6. KiezenKiezen

Kies nu een video die je als eerste scene wilt gebruiken door op de bewuste video onder in beeld te tikken. Er verschijnt e
en geel kader op de video die de lengte van de clip aangeeft. Schuif dit kader over het deel van de video dat je wilt gebruiken. Door op het driehoekje onder het kader (Play) te drukken, zie je wat je kiest. Kies de clip door op het pijltje onder het kader te tikken.

7. EnzovoortEnzovoort

De eerste clip is gevuld. Vul nu de volgende clips in de scène. Je kunt ook kiezen voor het plaatsen van een foto of voor het gebruiken van je camera binnen de app om een extra opname te maken. Kies hiervoor voor ‘Camera’. Je kunt nu exact op de lengte van de clip een nieuwe opname maken. De nieuwe opname wordt automatisch in de clip geplaatst.

8. TekstTekst

Na het vullen van de clips van de eerste scène, kun je de tekst tussen deze scene en de volgende aanpassen. Ga zo verder door het hele schema (Storyboard) heen. Je kunt een leuke opname best twee keer gebruiken. Gebruik ook foto’s of maak nieuwe beelden.

9. KijkenKijken

Tik wanneer het laatste tekstveld is ingevuld op ‘Gereed’. Het scherm splitst nu weer. In het bovenste deel kun je de trailer bekijken door op het Play-icoontje te tikken (driehoekje in kader, links). De trailer speelt nu in volledig beeld af.

10. AanpassenAanpassen

Na het afspelen, gaat het beeld automatisch terug naar het gesplitste beeld. Je kunt een clip nu vervangen door de bewuste clip aan te tikken. Door op het volgende scherm op het prullenbak-icoontje te tikken, verwijderen je de clip. Door opnieuw op de lege clip te tikken, kun je hem opnieuw vullen.

11. KlaarKlaar

Wanneer alle clips en tekstvelden naar wens zijn ingevuld, druk je op ‘Gereed’. In het scherm dat nu verschijnt kun je weer terug de trailer in voor aanpassingen. Door op het Deel-icoontje te tikken kun je de trailer delen, opslaan of naar je persoonlijke iCloud Drive versturen.

12. Of niet?Of niet

Het kan zijn dat je de trailer toch nog wilt aanpassen. Open de iMovie-app. Al je projecten staan in het eerste venster. Open het betreffende project en kies in het volgende venster voor ‘Wijzig’.

En hoe ziet zo’n trailer er dan uit? Nou, zo:

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Arjan Kropman

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Martijn
Lezer
Martijn

10 keer per maand? Ik snap die tijdsdruk wel.. Maar ik kan niet wachten!!!

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

In de film is altijd alles een tikje erger dan in de werkelijkheid … Maar je bent welkom op deze website voor pak hem beet 80 artikelen per maand 😛