Terug naar Tover een dagopname om in een nachtopname met iMovie
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Tover een dagopname om in een nachtopname met iMovie

Door Sven Lamers28 november 2016 11:322 min. leestijd

Het is een uitdaging om ’s nachts goede video-opnames te maken. Vaak worden nachtopnames te donker en is het niet eens mogelijk om personen of objecten nog te herkennen. De oplossing hiervoor klinkt bijna te gek voor woorden: maak je opname gewoon overdag en tover hem daarna in iMovie om tot een nachtopname.

1. Importeer het fragment

nachtopname-imovie Importeer Dag-naar-nacht.mp4 in iMovie – je vindt dit bestand op onze downloadpagina en natuurlijk kun je ook je eigen opnames gebruiken. Sleep het fragment naar de tijdlijn, druk op de knop met de drie cirkels boven de voorvertoning en dan op het uitklapmenu naast ‘Fragmentfilter’.

2. Dat kunnen wij beter dan iMovie

nachtopname-imovie2Houd de muiscursor in het pop-upvenster op ‘Dag naar nacht’. Helaas laat het filter te wensen over. Het blauw is te sterk en de wolken worden roze. Dat kunnen wij beter: klik op ‘Annuleer’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

3. Verhoog het contrast

nachtopname-imovie3Druk boven de voorvertoning op de knop ‘Kleurcorrectie’ (het palet). Sleep het tweede bolletje bij de eerste schuifregelaar naar links om de schaduwen donkerder te maken in verhouding met de rest.

4. Verminder de helderheid

nachtopname-imovie4Versleep het helderheids-bolletje in het midden ook naar links zodat het geheel wat donkerder wordt. Hiermee boots je het effect na dat de maan het licht van de zon reflecteert.

5. Verminder de verzadiging

nachtopname-imovie5De kleuren van de dagopname zijn nog steeds te krachtig. Versleep daarom de schuifregelaar voor de verzadiging (de tweede schuifbalk) naar links om de kleuren wat etser en sfeervoller te maken.

6. Meer blauw

nachtopname-imovie6
Tot slot de kleurtemperatuur: versleep de laatste schuifregelaar naar links, totdat er maar een beetje kleur bij het rode gebouw en groene gras overblijft.

7. Vignet

nachtopname-imovie7Door een vignet toe te voegen, maken we onze opname aan de randen nog donkerder. Kies weer de knop met de drie cirkels uit stap 1 maar kies deze keer ‘Vignet’.

8. Geluidseffect in je nachtopname

nachtopname-imovie8Om de griezelige nachtsfeer af te maken, voegen we nog een muziekje toe. Open de Audio-browser linksboven en voeg het geluidseffect ‘Tijdig’, uit de map ‘Jingles’, toe aan je film.

9. Exporteer het bestand

nachtopname-imovie9Bekijk het filmpje nog even in zijn geheel. Ben je tevreden? Dan kun je het exporteren via ‘Archief>Deel>Bestand’. Hiermee maak je een mp4 die je naar je vrienden kunt sturen.

Deze workshop komt uit iCreate Magazine uitgave 82

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden