Terug naar Tour de France 2016 volgen op iPhone en iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Tour de France 2016 volgen op iPhone en iPad

Door Laura Grootaarts28 juni 2016 12:173 min. leestijd0

De sportevenementen buitelen dit jaar over elkaar heen. Terwijl iedereen nog met verbijstering naar IJsland op het EK kijkt en Wimbledon zelfs nog maar koud gestart is, dient het volgende spektakel zich alweer aan: de Tour de France 2016.

Tour de France 2016 volgen

Aanstaande zaterdag 2 juli start de 103e Ronde van Frankrijk in Mont Saint-Michel. Even voor één uur ’s middags wordt het startsein gegeven. Daarna kun je je drie weken lang vergapen een wielrenners met stalen beenspieren en aan pittoreske Franse landschappen. Met deze gratis apps voor de iPhone en iPad blijf je altijd en overal op de hoogte van de Ronde van Frankrijk 2016.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

NOS: Tour de France 2016 live kijken

De NOS meldt op zijn website met trots de ‘Offical broadcaster’ van de Tour de France te zijn. De wielerronde is ook goed te volgen via de app van de NOS. Via de app kun je de komende week dag in dag uit meekijken met de etappes en houd je op de hoogte van het belangrijkste nieuws rondom de tour. De NOS is altijd goed met sportevenementen, dus we verwachten ook dit keer veel van deze app.

CyclingNews Tour Tracker

CyclingNews Tour Tracker biedt een schat aan informatie over de Ronde van Frankrijk. Statistieken, informatie over de deelnemers, het klassement, etappekaarten … Wil je toegang tot de complete app, dan kost dat je € 1,99. Dan kun je onder meer een liveblog meelezen en de race volgen via GPS. De app streamt overigens geen video van de tour, maar voor uitgebreide achtergronden is dit wat je wilt. Bovendien kun je er ook andere grote wielerwedstrijden mee volgen, zoals de Giro D’Italia.

Officiële Tour de France-app

De officiële Tour de France-app is natuurlijk een must voor de echte wielerliefhebber. Dan kun je video’s bekijken, het klassement inzien en het peloton volgen via GPS. Duidelijke plaatjes laten zien wat voor hoogteverschillen de mannen onderweg te overwinnen hebben. Ook houdt de app je – eventueel via pushnotificaties – op de hoogte van het laatste nieuws rondom de tour. De app is wel overduidelijk gesponsord.

Livestream via diverse apps

Via de app van NPO kun je direct naar de uitzendingen van de publieke omroep kijken. Tik rechtsonder op ‘Live’. Nu kun je live televisie kijken op je iPhone of iPad. Heb je de uitzending gemist? Dan kun je hem via de NPO-app later alsnog bekijken.

Bij zo ongeveer alle digitale tv-abonnementen is het mogelijk om te kijken via een app op je iPad of iPhone. Bijvoorbeeld via KPN iTV Online, de app Horizon Go en Telfort TV Online. Heb je een andere tv-aanbieder, kijk dan in de App Store of op de website van je aanbieder wat er allemaal mogelijk is voor wat betreft mobiel televisiekijken.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar