Terug naar Touch ID werkt niet: 5 mogelijke oorzaken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Touch ID werkt niet: 5 mogelijke oorzaken

Door Laura Grootaarts1 juni 2016 08:442 min. leestijd0

Touch ID: zo heet de vingerafdrukscanner die is ingebouwd in de thuisnop van je iPhone of iPad. Superhandig, want hiermee is het niet meer nodig om bij het ontgrendelen van je iPhone of iPad steeds weer opnieuw je toegangscode in te typen. Maar soms moet je bij het ontgrendelen van je iOS-app tóch je wachtwoord invoeren. Touch ID werkt niet, maar waarom?

Touch ID

1. Je vingers zijn niet schoon of droog

Vocht, lotions, zweet en oliën maken het voor Touch ID onmogelijk om je vingerafdruk goed te registreren. Je iPhone proberen te ontgrendelen na het sporten, douchen, zwemmen of koken is al net zo min een goed idee. Zorg er dus voor dat je vingers schoon of droog zijn.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Er zit een wondje op je vingers

Zit er een snee in je vinger? Of erger nog, heb je een blaar? Dan kan Touch ID er helemaal niks mee. In dit geval kan het nuttig zijn om extra vingerafdrukken te registeren via ‘Instellingen>Touch ID en toegangscode’. Je kunt tot wel vijf vingerafdrukken registreren, beperk je dus niet tot je wijsvinger. Heb je chronisch een (extreem) droge huid, dan kun je Touch ID misschien maar beter laten voor wat het is.

3. Te vaak geprobeerd

Slaagt Touch ID er een aantal keren achter elkaar niet in om je vingerafdruk te herkennen, om wat voor reden dan ook? Na vijf vergeefse pogingen geeft de vingerafdrukscanner het op. Dan wordt er dus alsnog gevraagd om je toegangscode.

4. Je gebruikt je iPhone of iPad te weinig

Ben je niet zo’n heel erg fanatieke iPhone- of iPad-gebruiker? Grote kans dat Touch ID je dan een beetje in de steek laat. Als je je device 48 uur niet meer ontgrendeld hebt, moet je opnieuw je toegangscode invullen. Ook als je je iPhone of iPad uitzet en daarna opnieuw opstart, moet je heel ouderwets je wachtwoord weer invoeren.

5. Je hebt een nachtje goed geslapen

’s Ochtends bij het ontwaken grijp je direct naar je iPhone, maar slaag je er niet in om hem te ontgrendelen met je vingerafdruk. Dit komt omdat Apple recentelijk de eisen voor Touch ID heeft aangescherpt. Heb je je iPhone of iPad de afgelopen 6 dagen constant geopend met Touch ID? En is het apparaat vervolgens 8 uur lang niet ontgrendeld (bijvoorbeeld na een nacht slapen)? Dan moet je opnieuw je toegangscode invoeren.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar