Terug naar 6 apps waarmee je de Touch Bar op de MacBook Pro wél gebruikt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

6 apps waarmee je de Touch Bar op de MacBook Pro wél gebruikt

Door Laura Grootaarts2 januari 2018 11:023 min. leestijd0

Sinds oktober 2016 zijn de duurdere modellen van de MacBook Pro uitgerust met een Touch Bar – een aanraakgevoelige strip boven het toetsenbord, op de plaats waar voorheen de functietoetsen zaten. Apple heeft zijn eigen programma’s allemaal geoptimaliseerd voor het gebruik van de Touch Bar, maar in een jaar tijd zijn er ook een hoop andere programma’s verschenen die er op een opvallende wijze gebruik van maken. Dit zijn de 6 leukste Touch Bar apps – waaronder 2 geinige hacks!

Touch Bar apps

1. Adobe Photoshop

Photoshop is het bekendste beeldbewerkingsprogramma ter wereld. De Touch Bar-integratie was zelfs onderdeel van Apple’s keynote waarin de MacBook Pro gepresenteerd werd. De Touch Bar werkt bij dit programma vooral tijdsbesparend. Met de Touch Bar verander je afbeeldingen op een manier waar je normaliter een aantal muiskilometers en muisklikken voor nodig hebt. Je bent met de Touch Bar maar maar een veeg verwijderd van het aanpassen van kleurbalans en helderheid.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. PCalc

Een rekenmachine? Zijn er geen spannendere apps voor de Touch Bar? Dan ken je PCalc nog niet. Heb je in je leven ooit te maken met getallen, dan is PCalc absoluut de moeite waard. In vergelijking met de standaard Rekenmachine-app krijg je een RPN-modus, een display met meerdere regels en zelf gekozen knoppenindelingen. Dat laatste geldt ook voor de Touch Bar:
je kiest zelf welke opties je wilt zien en hebt ze dus altijd dicht bij vingers.

3. 1Password

Sinds de komst van de iCloud-sleutelhanger iswachtwoordbeheerder 1Password in een vreemde positie beland. Waarom zou je betalen voor een functie die Apple gratis biedt? Een reden zou kunnen zijn dat je je wachtwoorden via Touch ID op de Touch Bar wilt laten invullen. Je ontgrendelt al je wachtwoorden met je vingerafdruk en maakt in het programma ook beveiligde notities aan. Bovendien kun je 1Password zo instellen dat er logo’s van je favoriete websites op de Touch Bar verschijnen waar je vervolgens met één tik op inlogt.

4. PDF Expert

Met het programma PDF Expert pas je pdf-bestanden helemaal aan je wensen aan. In die zin is het vergelijkbaar met Voorvertoning en Acrobat Reader, maar het biedt meer mogelijkheden dan Apple’s variant en is beter in het systeem geïntegreerd dan Adobe’s. Dat blijkt ook uit de integratie van de Touch Bar. In de schermvullende weergaveverhuizen alle gereedschappen naar de Touch Bar zodat je je helemaal kunt focussen op de inhoud van de pdf. Dat werkt in de praktijk ontzettend goed en handig en maakt PDF Expert een van onze favoriete Touch Bar-programma’s.

5. TouchSwitcher

Een van de nuttigste toepassingen voor de TouchBar is de zogeheten TouchSwitcher. Hiermee verplaats je het Dock als het ware naar de Touch Bar. Met één tik toon je alle actieve of niet actieve programma’s en met een tweede open je ze. Is dat sneller dan Cmd+tab’en? Er is maar één manier om erachter te komen.

6. TouchBarDisabler

Misschien vind je het een rare tip in dit artikel, maar het is ook mogelijk om de Touch Bar helemaal uit te schakelen. Hiervoor heb je de TouchBarDisabler nodig. Deze schakelt alle uncties van de Touch Bar uit, op Touch ID na. De functietoetsen gebruik je dan via de toetscombinatie Ctrl+0 t/m 9. De Esc-knop schakel je in via ‘Systeemvoorkeuren>Toetsenbord>Speciale toetsen’.

De Touch Bar aanpassen kan op diverse manieren. Wil je er mee over weten, lees dan iCreate 94!

iCreate 94
iCreate 94
Red je leven met je iPhone
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar