Terug naar Toetsenborden installeren op iPhone of iPad (iOS 8)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Toetsenborden installeren op iPhone of iPad (iOS 8)

Door Redactie iCreate23 december 2014 09:002 min. leestijd1

In iOS 8 is het voor het eerst mogelijk om toetsenborden van derden te installeren. Natuurlijk alleen door Apple goedgekeurde toetsenborden uit de App Store, maar dat maakt de nieuwe toetsenborden ook erg gebruiksvriendelijk – een toetsenbord installeren is niet veel moeilijker dan een app downloaden.

Wij leggen uit hoe dat doet op je iPhone of iPad.

1. Standaard toetsenbord

Standaard toetsenbord iOS 8Hier zie je het standaardtoetsenbord van iOS 8. Simpel in gebruik, maar relatief traag en weinig spannende functies. Hier kunnen we iets aan doen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


2. Toetsenborden in App Store

Toetsenborden in App StoreZoek in de App Store naar ‘Keyboard’ en als resultaat verschijnt een link naar ‘Prima apps voor iOS 8’. Daar vind je een reeks toetsenborden voor iOS 8, zoals SwiftKey en Swype. Check vooraf altijd eerst of ze Nederlands installeren.


3. Toevoegen

Toetsenborden installerenTik op ‘Download’ of op de prijs (indien niet gratis) om het toetsenbord te installeren. Nadat de installatie voltooid is, ga je naar ‘Instellingen>Algemeen>Toetsenbord>Toetsenborden’. Tik op ‘Voeg toetsenbord toe’ en kies het geïnstalleerde keyboard.

4. Volledige toegang

Volledige toegang toetsenbordenSommige toetsenborden hebben voor bepaalde functies extra rechten nodig, anders werken ze niet optimaal. Tik op het toegevoegde toetsenbord en schakel ‘Geef volledige toegang’ in. SwiftKey heeft dat bijvoorbeeld nodig voor woordvoorspelling.


5. Schakelen tussen toetsenborden

Schakelen tussen toetsenbordenAls je in iOS het toetsenbord open hebt staan, kun je met de wereldbol linksonder tussen de verschillende keyboards schakelen. Houd je vinger een tijdje op de knop en je krijgt een overzicht.


6. Voorkeuren

Voorkeuren voor toetsenbordenBij de meeste toetsenborden kun je in de geïnstalleerde app nog een aantal instellingen wijzigen. Bij SwiftKey voeg je bijvoorbeeld andere talen toe of wijzig je de lay-out van het toetsenbord.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Johan
Lezer
Johan

Het standaard toetsenbord iPhone 6 en iPad4 verschillen. iPhone 6 heeft toetsen om te navigeren in de tekst. (Iphone horizontaal). Deze toetsen zijn niet opgenomen bij de iPad. Kan dit aangepast worden?