Terug naar Bewegende titels in Final Cut Pro maken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Bewegende titels in Final Cut Pro maken

Door Redactie iCreate11 maart 2015 09:002 min. leestijd0

Videobewerkingsprogramma’s als iMovie en Final Cut Pro beschikken over een ruim arsenaal aan effecten om bijvoorbeeld titels in te voegen. Maar als je die vaak gebruikt, heb je op een gegeven moment de standaardthema’s wel gehad en val je in de herhaling. Om jezelf te onderscheiden, kun je dan zelf titelteksten ontwerpen voor je films. In deze workshop laten we zien hoe dat werkt in Final Cut Pro.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 65.

1. Bestanden importeren

Workshop Final Cut Pro 1Open je eigen montage of download de workshopbestanden en importeer de video ‘End of the Line’ in een nieuw project. Sleep deze naar de tijdlijn en zet de afspeelkop op 8,06 seconden.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


2. Basic Title

Workshop Final Cut Pro 2Ga in de menubalk naar ‘Edit>Connect Title>Basic Title’, zodat de titel in je montage op de plaats van de afspeelkop verschijnt. Snijd de titel bij, zodat deze bij 14 seconden stopt.


3. Inspector

Workshop Final Cut Pro 3Dubbelklik nu op de paarse titelbalk in je tijdlijn en ga in de menubalk naar ‘Window>Show Inspector’ om rechts in beeld de Inspector te openen. Open in dat venster het paneel Text.

4. Bewerk tekst

Workshop Final Cut Pro 4Dubbelklik rechtsboven in beeld op de tekst ‘Title’, typ ‘End of the’ en zet de schuif bij ‘Size’ op 120. Selecteer daarna bij ‘Font’ het lettertype Bank Gothic en sleep de tekst naar de rails.


5. Nieuwe titel

Workshop Final Cut Pro 5Herhaal stap 2 om een tweede titel in te voegen. Vervang de tekst door ‘LINE’ en kies het lettertype Korataki. Zet de schuif bij ‘Size’ op 133 en bij ‘Tracking’ op 44%.


6. Titel verplaatsen

Workshop Final Cut Pro 6Zet de titel ‘LINE’ in het voorbeeldscherm onder de titel ‘End of the’ en klik daarna op laatstgenoemde. Druk linksonder van de voorvertoning op ‘Transform’ en snijd het kader bij tot 28%.

7. Keyframe in Final Cut Pro

Workshop Final Cut Pro 7Klik op het tekstvak en sleep het rechts van de man. Druk linksboven op het keyframe-icoontje (het vierkantje) en versleep de afspeelkop naar 11,11 seconden. Sleep de tekst naar de man toe.


8. Animaties in titels

Workshop Final Cut Pro 8Schaal de tekst nu tot 44% en verplaats de afspeelkop op de tijdlijn naar 12,16 seconden. Schaal de tekst daarna naar 100% en zet deze boven de titel ‘LINE’ door hem te verslepen.


9. Transform

Workshop Final Cut Pro 9Klik op LINE en zet de afspeelkop op 8,09 seconden. Klik op ‘Transform’, sleep de tekst buiten beeld en zet weer een keyframe. Sleep nu de afspeelkop naar 12,16 en tot slot de tekst in beeld.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar