Terug naar Tips en trucs voor de Apple TV Remote
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Tips en trucs voor de Apple TV Remote

Door Sven Lamers14 april 2015 09:003 min. leestijd0

Een Apple TV is fantastisch, maar als we er één ding is dat we zouden willen verbeteren dan is dat de bediening. Het blijkt soms erg omslachtig om gewoon terug te gaan naar het hoofdmenu, naar een ander hoofdstuk van een film of het kastje simpelweg te herstarten. De Apple TV Remote mag klein zijn en slechts zeven knoppen bevatten, er zijn toch aardig wat trucjes en sneltoetsene in deze afstandsbediening geïntegreerd. Wij zetten de beste verstopte opties op een rij.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 66.

1. Apple TV

Apple TVZet je Apple TV aan en pak de afstandsbediening erbij. In de volgende stappen leer je de beste bedieningstrucs voor de Apple TV kennen.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


2. Volgorde van kanalen

Volgorde kanalen Apple TVSelecteer een kanaal en houd de Selecteren-knop ingedrukt totdat het kanaal begint te wiebelen. Nu kun je de positie aanpassen met de knoppen Rechts en Links. Druk weer op de Selecteren-knop om een kanaal te plaatsen.


3. Afleveringen

Afleveringen gezien Apple TVSelecteer een aflevering van een serie en houd de Selecteren-knop in het midden ingedrukt. Zo kun je aangeven of je een aflevering al gezien hebt of niet.

4. Hoofdstukken van films

Hoofdstukken films Apple TVOm snel te schakelen tussen hoofdstukken in een film, houd je de Selecteren-knop tijdens de weergave een tijdje ingedrukt. Er verschijnt een menu ‘Hoofdstukken’ waarmee je snel kunt schakelen.


5. Terug naar hoofdmenu Apple TV

Hoofdmenu Apple TVGemakkelijk teruggaan naar het hoofdmenu van de Apple TV, in welk menu je ook bent? Houd de Menu-knop ingedrukt totdat een menu verschijnt waarmee je teruggaat naar het hoofdmenu.


6. Sluimerstand

Sluimerstand Apple TV RemoteAls je stopt met kijken, kun je de Apple TV met één druk op de knop in de sluimerstand zetten. Houd de Afspelen/Pauzeren-knop voor vijf seconden ingedrukt en de Apple TV gaat slapen.

7. Apple TV resetten

Apple TV resettenDoet je Apple TV raar? Dan is de kans groot dat een herstart alle problemen oplost. Houd hiervoor de Menu- en Omlaag-knop tegelijkertijd zes seconden ingedrukt. Het kastje start dan opnieuw op.


8. Remote koppelen

Apple TV Remote koppelenEen andere Apple Remote koppel je razendsnel aan je Apple TV, door de Menu- en Rechts-knop voor zes seconden ingedrukt te houden. Ontkoppelen doe je met de Menu-knop en Links.


9. Remote-app

Remote-appWil je nog meer mogelijkheden? Gebruik dan je iOS-apparaat als afstandsbediening met behulp van de app Remote die je in de App Store vindt. Je kunt hiermee ook iTunes op een Mac bedienen en beheren.

Nog meer toetscombinaties voor de Apple TV vind je op de betreffende supportpagina van Apple.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar