Terug naar iTip: Volume wijzigen zonder herrie
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Volume wijzigen zonder herrie

Door Redactie iCreate11 maart 2010 19:302 min. leestijd0

Dit is alweer de vijfde nuttige iTip op donderdag. Deze week gaan we aan de slag met Snow Leopard, met als doel: het volume wijzigen zonder ‘ploep, ploep’-herrie.

Volume wijzigen zonder herrie
Het is geen geheim dat je met f11 en f12 het volume kunt verhogen of verlagen. Je Mac is uit zichzelf erg enthousiast en geeft een indicatie van het volume door ‘ploep’-geluiden te laten horen. Meestal is dit handig, maar er zijn momenten dat je het volume wilt wijzigen zonder extra herrie. Deze tip leert je drie handige foefjes om het volume te wijzigen zoals jij dat wilt.

De uitleg
In deze iTip gebruiken we de f11 en f12 maar de shift- en alt-toets komen ook aan bod. Volume wijzigen zonder herrie? Houd shift ingedrukt en leef je uit met f11 of f12, de Mac zal geen ‘ploep’ van zich laten horen. Wil je de ‘ploep’ definitief uitschakelen? Kies dan binnen ‘systeemvoorkeuren’ voor ‘geluid’ en klik op het tabblad ‘geluidseffecten’. Verwijder het vinkje voor ‘laat geluid horen wanneer volume wordt gewijzigd’ door erop te klikken. De ‘ploep’-geluiden zijn nu verdwenen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Tot slot een onbekende tip over volume wijzigen: Houd alt en shift ingedrukt als je met f11 of f12 speelt. Het volume zal nu met een kwart blokje veranderen in plaats van een hele. Nu je het volume tot in de puntjes kunt beheren ben je een echte volumeprofessional.

Veel plezier met deze tip(s) en tot de volgende iTip

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar