Terug naar iTip: Maak zelf een iCloud Drive-app op iPhone en iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Maak zelf een iCloud Drive-app op iPhone en iPad

Door Sven Lamers26 februari 2015 14:312 min. leestijd10

Wij bij iCreate zijn erg enthousiast over iCloud Drive. Apple heeft met deze clouddienst van iOS 8 en OS X Yosemite een prima alternatief voor Dropbox ontworpen dat perfect geïntegreerd is met iPhone, iPad en Mac. Maar terwijl je op de Mac de map van iCloud Drive gemakkelijk in Finder kunt openen, is er op iOS geen eenvoudige manier om de inhoud van je iCloud Drive te bekijken. De dienst is alleen geïntegreerd in andere apps: je opent iCloud Drive binnen een app om een bestand vervolgens ook in deze app te openen. Een aparte iCloud Drive-app is er niet – volgens ons een grote misser van Apple.

Maak zelf een iCloud Drive-app

Wil je niet wachten totdat Apple in iOS 9 misschien een iCloud Drive-app bouwt? Met de app Workflow voor iOS (lees ook onze review) maak je zo’n iCloud Drive-app gemakkelijk zelf. En dat werkt zo:

  1. Download en installeer Workflow uit de App Store.
  2. Start de app en maak een nieuwe workflow via ‘Create Workflow’
  3. Veeg in je nieuwe workflow naar rechts en sleep de taken ‘Pick File’ en ‘Quick Look’ na elkaar naar je takenreeks.
  4. Tik op het tandwiel rechtsboven en verander ‘Name’ naar iCloud Drive en kies als ‘Icon’ het wolkje (dat staat bij ‘Glyph’ in de tab met de paraplu).
  5. Kies vervolgens ‘Add to Home Screen’ en gebruik de Deel-knop in Safari om de iCloud Drive-app aan je beginscherm toe te voegen.

Als je op je homescreen nu iCloud Drive opent, verschijnt de inhoud van iCloud Drive en kun je de bestanden in elke app openen die het formaat ondersteunt via de Deel-knop linksboven.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

iCloud Drive-app

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

10
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Greywolf
Lezer
Greywolf

Is de app hierboven omschreven niet gevaarlijk? Geef je uw inlog gegevens iclouddrive zo niet vrij?

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

De app doet niets meer dan gebruikmaken van de iCloud-integratie in iOS, net als andere apps daar gebruik van kunnen maken. Er wordt dus niet apart ingelogd.

Greywolf
Lezer
Greywolf

Ok, bedankt, en hartelijk dank voor de tip

pbdoetmee
Lezer
pbdoetmee

Bull. iCloud werkt niet. Rommeltje. Bestanden foetsie. Geen sync. Ik heb twee Pages-documetnen nu al 5 (!) uur in de wacht staan voor syncen. Nee, iCloud is een puinzooi.

melanky
Lezer
melanky

heb workflow geïnstalleerd, maar kan geen create workflow maken, alleen take pot? wat heb ik hier nou aan, weg geld?

Eric
Lezer
Eric

Is er ook zo’n handige truc om iCloud in OSX.9 te kunnen gebruiken?

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Hoi Eric, voor zover wij weten niet, maar iCloud Drive is wel vanaf alle besturingssystemen toegankelijk via http://www.icloud.com.

Eric
Lezer
Eric

Nou, niet helemaal Jelle. Als je bestanden vanuit een applicatie (Pages of Numbers) hebt opgeslagen, dan zie je die niet in iCloud drive. Dat kan alleen als je gaat upgraden in iCloudDrive.
Maar dan kan je deze bestanden niet meer benaderen vanuit het originele programma. En dat kan je weer alleen upgraden als je besturingen systeem Yosemite gebruikt. Jammer, ik zal nog even moeten wachten totdat ik m’n oudste apparaat vervang ;-(

Heleen Houg-Vogelaar
Lezer
Heleen Houg-Vogelaar

Dag Eric,
Ik wilde voor in mijn vakantie fimlpjes downloaden op mijn Ipad. Omdat ik te weinig geheugen had, heb ik alle foto – en filmmateriaal in de I-cloud opgeslagen om geheugen vrij te maken. Nu wil ik het fotomateriaal weer via mijn Ipad bekijken via Icloud, maar dat gaat niet. De tip om Workflow te downloaden kost 4,95 per maand, dat heb ik er niet voor over. Is het nu echt dat ik Icloud alleen kan openen via een PC en daarin alleen de opgeslagen foto’s kan zien? Graag je reactie.
Groeten, Heleen

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Beste Heleen, als je je foto’s en video’s hebt opgeslagen in iCloud-fotobibliotheek, dan is deze toegankelijk op een Mac via het programma Foto’s of in Windows via http://www.icloud.com. Zie ook dit artikel met een uitgebreidere uitleg: http://www.icreatemagazine.nl/workshops/fotos-opslaan-icloud-fotobibliotheek-fotostream-of-lokaal/177816/