Terug naar Met de TinkerTool voor macOS wordt je Mac nóg toegankelijker!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Met de TinkerTool voor macOS wordt je Mac nóg toegankelijker!

Door Ward Edema15 januari 2022 10:003 min. leestijd0

Met het invoeren van commando’s in de Terminal pas je bijna alles in macOS aan. Maar het is niet voor iedereen: aparte tekens, commando’s die je niet begrijpt, ingewikkelde technische termen … dat kan beter! Daarom stellen we je voor aan: TinkerTool voor macOS.

Met TinkerTool krijg je toegang tot de kracht van Terminal, maar dan in een gemakkelijk te gebruiken grafische interface. Hierdoor is het net alsof je gewoon in Systeemvoorkeuren je instellingen aanpast. In deze workshop leggen we je uit hoe je TinkerTool voor macOS instelt, en wat je er allemaal mee kunt.

TinkerTool macOS


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

TinkerTool voor macOS: experimenteer erop los

In TinkerTool kun je ontzettend veel aanpassen, maar dit kan tot gevolg hebben dat je uiteindelijk niet helemaal tevreden bent met je wijzigingen. Hier hoef je je geen zorgen over te maken. Alles wat je wijzigt, wordt bijgehouden door TinkerTool, en via het Reset-menu draai je het zo weer terug. Probeer dus vooral zo veel mogelijk uit!

1 Download TinkerTool

TinkerTool macOS stap 1

Download TinkerTool via de iCreate-website en open het installatiebestand. Doorloop de stappen en versleep TinkerTool naar je Apps-map.

2 Begrepen

TinkerTool macOS stap 2

Open TinkerTool, klik op ‘Open’ en vervolgens op ‘Understood’. Het hoofdscherm van TinkerTool wordt nu zichtbaar, met bovenin alle categorieën van wat je kunt wijzigen.

3 Dock

TinkerTool macOS stap 3

Navigeer bovenin naar ‘Dock’. Hier heb je een aantal handige opties om je Dock mee op te ruimen. Zo voeg je bij ‘Spacing’ lege ruimtes toe tussen apps, zodat je ze bijvoorbeeld per categorie kunt indelen.

4 Ruimte

TinkerTool macOS stap 4

Klik bij ‘Spacing’ op 1 voor een grote lege ruimte, of ½ voor een kleinere lege ruimte. Selecteer vervolgens na welke app de ruimte moet komen, en klik op ‘Insert’. De ruimte wordt nu vanzelf toegevoegd.

5 Nee, niet daar

TinkerTool macOS stap 5

Niet tevreden over de plek of de grootte van de lege ruimte op je Dock? Geen punt. Control-klik op de ruimte en klik vervolgens op ‘Verwijder uit Dock’. En weg is ‘ie.

6 Launchpad

Stap 6

Navigeer bovenin naar ‘Launchpad’. Bij ‘Layout’ wijzig je het raster van Launchpad. Wil je meer apps per pagina zien? Ga dan voor hogere getallen. Klik op ‘Apply new layout’ om het toe te passen.

7 Screenshots

Stap 7

Maak je wel eens schermafbeeldingen met je Mac, en vullen ze na verloop van tijd je halve bureaublad? Bij ‘General>Destination folder’ pas je aan waar je screenshots terechtkomen.

8 Uiterlijk

Stap 8

Bij ‘Appearance’ stel je in of applicaties licht moeten blijven bij het inschakelen van de donkere modus. Dit kan handig zijn als je een bepaald programma niet prettig vindt in de donkere modus.

9 Reset

Stap 9

Heb je flink zitten sleutelen met TinkerTool en ben je niet blij met je wijzigingen? Dit los je gemakkelijk op. Bij het tabblad ‘Reset’ zet je alles weer terug zoals het was via ‘Reset to pre-TinkerTool state’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar