Terug naar Taken automatiseren op iPhone en iPad met Workflow
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Taken automatiseren op iPhone en iPad met Workflow

Door Sven Lamers19 mei 2015 10:203 min. leestijd0

Heb je een Mac en lees je iCreate Magazine, dan ken je vast wel Automator, het Mac-programma waarmee je ingewikkelde of moeizame taken kunt automatiseren. Met Workflow kan dat ook op de iPhone en iPad. Onlangs testten we deze app en waren we erg onder de indruk van wat we ermee konden. Omdat het echter niet de gemakkelijkste app is, leggen we in deze workshop uit hoe je takenreeksen in elkaar kunt zetten.

Workflow kost weliswaar € 4,99 (soms tijdelijk afgeprijsd), maar als je eenmaal weet wat je ermee kunt, is de app absoluut zijn geld waard. Je kunt hem in de App Store downloaden.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 67.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

1. Mijn workflows

Workflow maken 1Als je Workflow opent, verschijnt de lijst met je workflows. Heb je er nog geen, dan krijg je alleen de mogelijkheid om een nieuwe te maken. Tik daarvoor op het plusje rechtsboven. Wil je zelf geen workflows maken, tik dan op ‘Gallery’ om kant-en-klare takenreeksen te kiezen.


2. Lege workflow

Workflow maken 2De nieuwe workflow is nog leeg uiteraard. Om die met bouwstenen te vullen, veeg je van links naar rechts op het scherm. Dan verschijnt een lijst met acties voor een takenreeks.


3. Acties zoeken

Workflow maken 3Op de overzichtspagina staan alle acties onderverdeeld in categorieën. Als je iets specifieks zoekt, kun je het beste de zoekbalk boven in het scherm gebruiken.

4. Animatie maken met Workflow

Workflow maken 4Met onze workflow willen we een korte animatie maken op basis van foto’s. Ga hiervoor naar de categorie ‘Photos & Video’, houd je vinger even op ‘Take Photo’ en sleep de bouwsteen naar rechts. Zo wordt de bouwsteen aan je takenreeks toegevoegd.


5. Extra acties

Workflow maken 5Veeg weer naar rechts en voeg nu op dezelfde manier de actie ‘Make GIF’ toe. Deze plaats je onder ‘Take Photo’. Immers wil je eerst foto’s schieten en daarmee vervolgens een animatie maken.


6. Instellingen

Workflow maken 6Elke bouwsteen heeft zijn eigen opties. In ons voorbeeld kun je bijvoorbeeld bepalen hoeveel foto’s worden gemaakt en hoe lang elke foto in de animatie te zien is. Stel dat naar wens in.

7. Laatste stap

Workflow maken 7Op het einde ontbreekt nog een actie om het resultaat weer te geven of te versturen. Een goede bouwsteen hiervoor is ‘Quick Look’ – die vind je in de categorie ‘Documents’.


8. Uitvoeren

Workflow maken 8Is je takenreeks klaar, tik dan midden bovenin op de Play-knop. Elke actie uit je takenreeks wordt dan stap voor stap uitgevoerd, van boven naar beneden. In dit geval maak je na elkaar foto’s die vervolgens worden omgezet in een geanimeerde gif. Deze wordt dan weergegeven en kun je delen.


9. Naam en icoontje

Workflow maken 9Tot slot kun je je workflow nog een naam en icoontje geven. Tik hiervoor op het tandwiel rechtsboven en pas daar ‘Name’ en ‘Icon’ aan. Bij laatstgenoemde kies je ook nog een kleur.

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar