Terug naar Stress verminderen met Breathe op de Apple Watch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Stress verminderen met Breathe op de Apple Watch

Door Laura Grootaarts20 juni 2016 14:082 min. leestijd0

De Apple Watch helpt je om gezond te leven. Elk uur eventjes van je stoel af komen, dagelijks 10.000 stappen zetten en je doelen halen tijdens je work-outs … Maar het gaat echt niet alleen om in beweging te komen. Het inbouwen van voldoende rustmomenten gedurende de dag is minstens even belangrijk. Daarom heeft Apple voor watchOS 3 de mindfulness-app Breathe ontwikkeld.

Breathe Apple Watch

Breathe: uit de hectiek van alledag

Breathe probeert je uit de hectiek van alle dag te halen door je een aantal keren per dag ademhalingsoefeningen te laten doen. Standaard duurt zo’n oefening één minuut, en hierin focus je je op 7 ademhalingen. Door aan de digitale kroon van de Apple Watch te draaien, kun je het aantal minuten opschroeven tot vijf. Je ademhaling kun je vertragen tot 4 ademhalingen per minuut. Of versnel juist tot 10 per minuut.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ademhalingsoefening

Wanneer je met een oefening begint, vraag de app je om stil te zijn en je te concentreren op je adem. Er verschijnt daarna een mandala-achtig figuur op de wijzerplaat en die beweegt mee met je ademhaling. De app maakt overigens ook gebruik van haptische feedback: je kunt dus ook je ogen sluiten en voelen wat je doen moet, via zachte klopjes op je pols.

Aan het einde van een sessie krijg je te zien hoe hoog je hartslag was gedurende de oefening en hoeveel minuten je vandaag al hebt gespendeerd aan de app. Als je wilt, kun je de oefening meteen herhalen. Anders krijg je na ongeveer vier uur weer de melding dat het tijd is voor een ademhalingsoefening – een mededeling die je overigens straal kunt negeren als het je echt niet uitkomt. In de video hieronder zie je de app Breathe in actie:

Breathe onderdeel van watchOS 3

De app Breathe maakt onderdeel uit van watchOS 3 voor de Apple Watch. Dit nieuwe besturingssysteem verschijnt dit najaar en is gratis te downloaden voor iedereen die een Apple Watch heeft. Breathe is er vooralsnog exclusief voor de Apple Watch.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar