Terug naar Streamen met een NAS: maak je ultieme mediacenter
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Streamen met een NAS: maak je ultieme mediacenter

Door Daan Jeuken2 februari 2016 14:223 min. leestijd0

Zet je films, video’s, muziek en foto’s op een NAS in de meterkast en je hebt altijd en overal al je media binnen handbereik. Thuis op de Apple TV, onderweg op je Mac, iPhone en iPad. Hoe dat er allemaal uitziet en werkt, lees je in het feature over streamen met een NAS in iCreate 75. Hieronder geven we je alvast een voorproefje.

Aan de slag

Qnap TS-251

Wij werken met een NAS van Qnap. Aan de voorkant zitten twee sleuven, die je er gemakkelijk uit haalt door de bovenste hendel omhoog te trekken. Schuif de harde schijven hierin en maak elke schijf vast met de vier meegeleverde schroeven, die je boven en onder in de sleuf kunt draaien. Steek vervolgens de sleuven weer terug in de NAS. Daarna hoef je de NAS alleen nog aan te sluiten. Steek de stekker in het stopcontact en sluit de ethernetkabel aan op de NAS en een uitgaande poort van je router. Druk tot slot op de power-knop en de NAS start op. Eenmaal opgestart, kun je beginnen met de onderstaande stappen.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

1. Browser

Streamen met een NAS

Open in Safari de website van Qnap. Kies het aantal ‘drive-bays’ (hoeveel harde schijven er in je NAS zitten, in ons geval twee), het type NAS en klik op ‘Start Nu’.

2. Firmware

Streamen met een NAS

Heb je harde schijven nog niet bevestigd, klik dan op ‘Hardware’. Heb je dit wel al gedaan en is de NAS aangesloten op stroom en ethernet, klik dan op ‘Firmware’.

3. Qfinder installeren

Streamen met een NAS

Klik op de middelste van de drie opties: ‘Qfinder Utility Installation’ en klik onder stap 1 op ‘Mac’. Het downloadbestand verschijnt in de map Downloads, voer dat uit en doorloop de installatie.

4. Programma

Streamen met een NAS

Qfinder staat nu in de Finder-map Programma’s. Start het en dubbelklik op de NAS die onder ‘Naam’ verschijnt. Je wordt weer teruggestuurd naar Safari, waar de NAS wordt geopend.

5. Inloggen

Streamen met een NAS

Klik linksonder op ‘Inloggen’. In de fabrieksinstellingen is zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord ‘admin’. Het snelstartmenu opent, waarin je in vogelvlucht de vele functies van de NAS leest.

6. Wachtwoord

Streamen met een NAS

Voor de beveiliging passen we eerst even het wachtwoord aan. Klik op ‘Configuratiescherm>Gebruikers’ en klik onder ‘Actie’ op het linker icoontje. Voer het oude wachtwoord en twee keer een nieuw wachtwoord in.

iCreate 75: Maak thuis je ultieme mediacenter

In iCreate 75 lees je nog veel meer over het streamen van al je media in een 12-pagina’s tellend artikel. We duiken daarin
dieper in de volgende onderwerpen:

  • Dit heb je nodig voor je thuisbioscoop.
  • Je mediaserver installeren.
  • Aan de slag met Plex.

iCreate 75 ligt vanaf nu in de winkels en is verkrijgbaar in onze webshop.


iCreate 75

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar