Terug naar Maak storm-foto’s met je iPhone!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Maak storm-foto’s met je iPhone!

Door Maurice Snijders18 februari 2022 10:053 min. leestijd0

De storm Eunice raast momenteel over Nederland. Dat levert allerlei problemen op voor onder meer de NS, maar het geeft je ook de kans om met je iPhone prachtige foto’s maken van het extreme weer. Vooral aan zee kun je indrukwekkende resultaten boeken. Hoe maak je met de storm foto’s met je iPhone? Wij geven je de beste tips! Zo maak jij de mooiste foto’s van de storm vandaag!

Tijdens de storm foto’s maken? Bescherm je iPhone!

Bij het maken van storm-foto’s is het belangrijker dan ooit dat je je iPhone goed beschermt (en jezelf natuurlijk ook, neem geen onnodige risico’s). Wind, regen en opspattend zeewater kunnen gemakkelijk roet in het eten gooien en je iPhone beschadigen. Zorg dus op z’n minst voor een stevig hoesje, want een plotselinge harde windstoot kan er zomaar voor zorgen dat je je iPhone uit je handen laat glippen.

Harde wind

storm foto's wind

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Extreme windstoten kunnen er ook gemakkelijk voor zorgen dat je je iPhone tijdens het fotograferen onbedoeld beweegt, wat resulteert in onscherpe foto’s. Zeker wanneer donkere wolken er voor zorgen dat er maar weinig licht is, kan dat een probleem zijn. Je iPhone zal dan namelijk de sluitertijd iets verhogen, waardoor het des te belangrijker is om je iPhone echt stil te houden. Een statiefje kan je daarbij helpen, maar vaak werkt het ook al wanneer je je iPhone op een stabiele ondergrond laat rusten.

Details en contrast

storm foto's detail contrast

Je maakt een storm foto spannender als er een of ander detail in te zien is. Dat plaatst de foto in perspectief en zorgt ook voor meer diepte. Een contrasterend element in je compositie levert vaak een nog indrukwekkender beeld op. Een grote, donkere wolkenpartij wordt namelijk interessanter als je aandacht ook naar iets anders wordt getrokken. In dit voorbeeld zie je één boom die zonlicht vangt en zodoende een prachtig contrast vormt met de voor de rest donkere omgeving.

Dynamische storm foto’s met Live Photos

Naast de storm zelf kun je ook de impact van de storm fotograferen. Denk daarbij aan omgewaaide bomen, takken die door de lucht vliegen, golven die de kust teisteren en mensen die proberen tegen de harde wind in te lopen. Daarmee laat je in plaats van de dreiging van de storm zien hoe heftig de storm werkelijk is.

stormfoto impact

Met de functie Live Photos kun je ook meer dynamiek in je storm foto’s brengen. De optie ‘Lange belichting’ geeft je de mogelijkheid om alleen bewegende objecten in beeld onscherp weer te geven. Hiermee maak je beweging in de foto zichtbaar. Dat werkt het beste als je één bewegend onderwerp kiest, dat zichtbaar is voor een niet-bewegende achtergrond. Hierbij is het dus weer belangrijk dat je je iPhone volledig stil houdt.

Standpunt

stormfoto standpunt

Wil je echt bijzondere storm foto’s, ga dan op zoek naar originele standpunten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want zeker tijdens een storm zijn niet alle originele plekken even veilig. Het helpt in elk geval als je bewust bedenkt wat je normaal gesproken zou doen en vervolgens probeert om daar van af te wijken. Het kan al een enorm verschil maken als je op een verhoging gaat staan, of een keer op de grond gaat liggen.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Maurice Snijders

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar