Terug naar Stereo omzetten naar twee sporen met GarageBand
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Stereo omzetten naar twee sporen met GarageBand

Door Terry Stooker19 augustus 2015 08:302 min. leestijd0

19Bij de meeste muziek hoor je in stereo links en rechts verschillende partijen. Als je zelf graag een bepaalde partij mee wilt spelen of juist de zang wilt gebruiken voor een remix-projectje, dan is stereo omzetten naar twee monosporen de oplossing. In GarageBand is het splitsen van een stereospoor wat gepuzzel, maar moeilijk is her allerminst.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 70.

1. Nieuw GarageBand-project

Nieuw GarageBand-projectOpen een nieuw GarageBand-project en sleep hier het nummer in dat je wilt splitsen. Dit spoor gaan we eerst dupliceren. Ga naar ‘Spoor> Nieuw spoor’ en klik op ‘Maak aan’.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt


2. Spoor kopiëren

Spoor kopiërenKopieer nu het nummer naar het nieuwe spoor: houdt Alt ingedrukt, klik op het audiosegment en sleep het naar het nieuwe spoor om er een exacte kopie van te maken.


3. Nieuw spoor aanmaken

Nieuw spoor aanmakenSelecteer vervolgens het bovenste spoor en ga opnieuw naar ‘Spoor>Nieuw spoor’. Druk op ‘Maak aan’ om een leeg spoor tussen de twee identieke sporen te creëren.

4. Lege opname

Lege opnameSelecteer het lege spoor en druk op de opnameknop. Maar wat nemen we dan op? Niets, het is precies de bedoeling om een stil audiosegment te creëren van een paar seconden.


5. Extra opname

Extra opnameMaak voor de laatste keer een spoor aan en neem ook hier een kort audiosegment in op. Of kopieer het segment dat je bij stap 4 hebt opgenomen door Alt in te drukken en te slepen.


6. Panning in GarageBand

Panning in GarageBandWijzig van de twee sporen met het liedje de panning (de mate waarin je het linker en rechter kanaal hoort). Zet de L-R-draaiknop van het ene spoor uiterst links (-64) en het andere uiterst rechts (+63).

7. Samenvoegen in GarageBand

Samenvoegen in GarageBandSelecteer de audiosegmenten van de bovenste twee sporen door erop te klikken terwijl je Shift ingedrukt houdt. Ga naar ‘Wijzig>Voeg segmenten samen’. In het pop-upvenster kies je voor ‘Mono’.


8. Herhalen

GarageBand herhalenGarageBand voegt de twee segmenten samen als een monospoor. Zet de draaiknop van de panning weer in het midden. Herhaal stap 7 voor de onderste twee sporen om ook deze samen te voegen.


9. Lege sporen

Lege sporenHet nummer is nu opgesplitst in tweeën en beide sporen klinken zowel over de linker- als over de rechterspeaker(s). De lege sporen kun je voor de netheid verwijderen met Backspace.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Terry Stooker

Is sinds de introductie van de Mac mini fanatiek Apple-gebruiker. Houdt van de vele creatieve mogelijkheden van macOS.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar