Terug naar Creëer je perfecte startpagina in Safari
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Creëer je perfecte startpagina in Safari

Door Laura Grootaarts16 november 2020 12:133 min. leestijd0

Wil je de nieuwste versie van Apple’s eigen apps gebruiken, dan heb je daarvoor altijd ook de nieuwste versie van het besturingssysteem nodig. Maar Safari is vaak juist de uitzondering op die regel. Apple’s browser kreeg in macOS Catalina namelijk al een grote update, dus ruim vóór de officiële release van macOS Big Sur.

Deze nieuwe versie biedt onder meer sterk verbeterde privacy-functies, maar het belangrijkst is wellicht de nieuwe startpagina. Deze kun je voortaan helemaal aan je eigen wensen aanpassen. Wat je er allemaal mee kunt, laten we je in deze workshop zien. We bepalen zelf welke items er op de startpagina te zien zijn en gebruiken een wallpaper als achtergrond voor de startpagina.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

1. Naar de voorkeurenSafari startscherm

Als je naar macOS Big Sur hebt geüpdatet, of gewoon naar Safari 14 in macOS Catalina, dan heb je nieuwe opties in de Voorkeuren. Ga daar naar het tabblad Algemeen en kies bij ‘Open nieuwe vensters met’ de eerste optie: ‘Startpagina’.

2. Nieuwe tabbladen

Safari startscherm

Doe hetzelfde voor de optie ‘Open nieuwe tabbladen met’. De reden dat er twee keer ‘Startpagina’ staat, is overigens gewoon een vertaalfoutje van Apple. Voor de nieuwe startpagina heb je de eerste optie nodig.

3. Aanpassen

Safari startscherm

Wanneer je nu een nieuw venster opent, krijg je je favorieten te zien. Als het er echt te veel zijn, heb je rechtsboven de optie ‘Toon minder’. Klik erop om de favorieten te beperken tot maximaal twee regels.

4. Instellingen

Safari startscherm

Rechtsonder zie je een kleine knop voor de instellingen van de startpagina. Klik erop en er wordt een menu geopend. Hier kun je de verschillende onderdelen selecteren die je graag op je startpagina wilt zien.

5. Een achtergrond

Safari startscherm

Je kunt je startpagina verder aanpassen door een achtergrond toe te voegen. Vink de optie aan in het menu met instellingen en helemaal onderaan verschijnt een kleine browser met afbeeldingen.

6. Ingebouwde afbeeldingen

Safari startscherm

Scrol door de afbeeldingen om alle achtergronden te bekijken die Apple voor je heeft klaargezet. Zit er niks van je gading bij? Klik op het vakje met het plusje helemaal links in de lijst.

7. Standaardopties

Safari startscherm

Standaard wordt de map met de bureaubladachtergronden van macOS geopend. Misschien zit hier al iets tussen dat je goed vindt passen als achtergrond voor je persoonlijke Safari startpagina.

8. Eigen foto’s

Safari startscherm

Uiteraard kun je ook naar andere afbeelding op je schijf browsen, maar praktischer is de optie ‘Foto’s’ in de navigatiekolom. Hiermee open je namelijk je complete Foto’s-bibliotheek en kun je dus een eigen foto kiezen.

9. En browsen maar!

Safari startscherm

Nu heb je je ultieme startpagina gecreëerd. Vanuit hier ga je altijd naar je favoriete pagina’s, je opgeslagen artikelen in de leeslijst of het privacy-rapport van Safari. En dankzij de achtergrond ook met een persoonlijk tintje.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar