Terug naar Spotify: installeren en wegwijs worden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Spotify: installeren en wegwijs worden

Door Redactie iCreate29 oktober 2010 13:523 min. leestijd2

Dankzij Spotify voor de Mac kun je binnenkort al je cd’s in de prullenbak gooien. Voortaan heb je bijna alle muziek direct tot je beschikking. En het is nog legaal ook…

Muziekliefhebbers hebben er lang op moeten wachten, maar nu is Spotify eindelijk ook in Nederland beschikbaar. Het programma is ontwikkeld door een Zweeds duo en werd sinds 2008 uitgeprobeerd in het thuisland. Vanaf 2009 volgden de andere Scandinavische landen, Frankrijk, Spanje en nu dus ook Nederland.

Spotify is het beste te omschrijven als een enorme muziekbibliotheek, waarin miljoenen nummers zijn opgeslagen. Omdat het bedrijf achter dit programma overeenkomsten heeft gesloten met de meeste platenmaatschappijen kan deze muziek legaal beluisterd worden. ‘Beluisterd’ inderdaad, want downloaden is verleden tijd. Spotify is gebaseerd op het streaming-principe, zodat er weinig vrije schijfruimte nodig is.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Er zijn momenteel drie abonnementsvormen beschikbaar. Met Spotify Open (gratis) kun je twintig uur per maand muziek luisteren, af en toe onderbroken door reclame. Met Spotify Unlimited (4,99 euro per maand) verdwijnen de reclames als sneeuw voor de zon en kun je onbeperkt muziek luisteren. Wil je Spotify op je iPhone gebruiken, ook zonder verbinding met internet? Dan heb je Spotify Premium nodig (9,99 euro). Het programma zelf is gratis te downloaden via www.spotify.com.

Tips over afspeellijsten en nieuwe releases vind je bij de Nederlandse website HotSpotify. Of abonneer je op de maandelijkse INDIEplaylist, samengesteld door ondergetekende.

1: Downloaden
Ga naar www.spotify.com en klik op ‘Get Spotify’. Als je niet zeker weet of je een betaald abonnement wilt nemen, klik dan op ‘Open’ en ‘Get Spotify Open’. Maak een gebruikersnaam aan en download het programma.


2: Inloggen
Installeer Spotify door het icoon in de map ‘Programma’s’ te slepen en start de applicatie op. Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord die je bij stap 1 hebt aangemaakt.


3: Importeer muziek
Via ‘File>Import Music>Import iTunes Library’ kun je de muziek uit je iTunes-bibliotheek in Spotify importeren. Zodoende heb je je vertrouwde muziek én afspeellijsten bij de hand.


4: Facebook
Spotify heeft sinds kort ook een sociaal gezicht. Heb je een account op Facebook? Dan kun je via ‘File>Connect to Facebook’ alle Facebook-vrienden vinden die ook Spotify gebruiken.


5: Nieuwe muziek
Spotify start standaard op in de ‘What’s new’-modus. Hier zie je een klein overzicht van de duizenden albums, singles en compilaties die dagelijks worden toegevoegd.


6: Hitlijsten
Je vindt het tabblad ‘Top lists’ naast ‘What’s new’. Hier kun je lijsten laten samenstellen van de populairste nummers, albums en artiesten in ons land, in het buitenland of wereldwijd.


7: Afspeellijsten
Klik op ‘New playlist’ om een nieuwe afspeellijst te maken. Geef deze een naam en Ctrl-klik om een vinkje bij ‘Published’ te zetten als je de lijst met anderen wilt delen. Wil je dat niet, zorg dan dat deze optie niet is aangevinkt.


8: Abonneren
Als je ergens op internet een link naar een leuke afspeellijst tegenkomt, kun je je hierop ‘abonneren’ door ‘Subscribe’ te kiezen. De afspeellijst verschijnt dan in de linkerbalk.


9: Spotify Radio
Als je geen inspiratie hebt, kun je ook gewoon de Spotify Radio aanzetten. Klik op ‘Radio’, selecteer hoe lang je wilt luisteren en kies één of meerdere stijlen. Leuke functie om nieuwe muziek te ontdekken!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Leo Hamers
Lezer
Leo Hamers

Hallo Johan

Mooie eenvoudige spotify uitleg, ik zal ook hiernaartoe linken vanuit spotifyblog. Altijd handig voor beginnende addicts 🙂

Groetjes
Leo Hamers
Spotifyblog.nl

Johan van de Werken
Lezer
Johan van de Werken

Graag gedaan, Leo. Hoop dat veel mensen de overstap gaan wagen. Dank voor het linken!