Terug naar Speel oude games op je Mac met OpenEmu
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Speel oude games op je Mac met OpenEmu

Door Sven Lamers18 juli 2016 11:572 min. leestijd0

Houd van je oude consoles á la NES of Atari? Of krijg je door de Pokémon Go-hype opeens weer zin om een van de oudere versies van het spel te spelen? Met OpenEmu is het een fluitje van een cent om oude games op de Mac te spelen. Wij leggen je uit hoe het werkt.

1. Onbekende ontwikkelaar?

Oude games op de Mac met OpenEmu

Download het programma op openemu.org en zet het in je map met programma’s. Als je OpenEmu probeert te openen, krijg je een melding dat het afkomstig is van een onbekende ontwikkelaar. Open je het via het Ctrl-klik-menu, kun je deze beveiliging voor alleen dit programma omzeilen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Consoles

Oude games op de Mac met OpenEmu

In de eerste configuratie voeg je de consoles toe die je wilt gebruiken. Standaard zijn alle ondersteunde consoles geselecteerd en dat is ook de gemakkelijkste optie. Klik hierna gewoon door de overige stappen.

3. Games

Oude games op de Mac met OpenEmu

Nu krijg je het hoofdscherm van OpenEmu te zien. Als je al games hebt verzameld, sleep je die nu naar het venster om deze te importeren. Vervolgens zie je ze bij de betreffende console staan.

4. Controller instellen

Oude games op de Mac met OpenEmu

Voordat je een game met een dubbelklik start, loont het om even de voorkeuren via Cmd+, te openen. Op het paneel ‘Controls’ pas je de besturing per console aan.

5. Gamen

Oude games op de Mac met OpenEmu

Dubbelkik op een game om die te starten en te spelen. Onderin vind je een menu. Hier kun je de game weer stoppen via de rode knop. De volgende keer ga je precies weer verder waar je gebleven was.

6. Homebrew

Oude games op de Mac met OpenEmu

Geen ROM’s gedownload? Je kunt ook zelfgemaakte games spelen. Kies hiervoor in het hoofdvenster van OpenEmu het tabblad ‘Homebrew’. Dit is een soort App Store met zelfgemaakte games. Dubbelklik om te spelen.

Waar ROM’s downloaden?

Er zijn duizenden sites op internet te vinden die ROM’s – een bestand met een digitale kopie van de oorspronkelijke diskette of cartridge – aanbieden. Onze favoriet is echter loveroms.com. Overigens is het bezit van ROM’s juridisch gezien een grijs gebied. Officieel mag downloaden niet (tenzij je het origineel hebt), maar iedereen doet het toch.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »

Praat mee!

avatar