Terug naar Specifieke websites starten met Automator
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Specifieke websites starten met Automator

Door Redactie iCreate21 maart 2010 12:113 min. leestijd1

Je favoriete websites elke keer opnieuw starten, betekent steeds weer een herhaling van zetten. Met Automator kun je dat proces automatiseren.

Vrijwel iedereen zit elke dag weer vast aan een aantal routines waar je gewoon niet omheen kunt: opstaan, douchen, aankleden, ontbijten en hup naar school of werk. Ook in het computerleven kennen we heel wat routines die je dagelijkse ritme als gebruiker meebepalen. Ben je gewend om bij het surfen op internet altijd eerst een aantal vaste websites te bezoeken? Dan accepteer je gewoon dat je met de muis elke keer weer dezelfde reeks handelingen moet uitvoeren. Alles bij elkaar kost je dat elke dag toch wel een paar minuten van je tijd. Dat hoeft allemaal niet: met Automator maak je een eenvoudig programma dat het herhaalproces stroomlijnt. De applicatie Automator zit bij elke Mac en je gebruikt hem om processen te automatiseren die je vervolgens als aparte programma’s kunt opslaan en starten. Dat klinkt moeilijker dan het is. Programmeerkennis heb je er echt niet voor nodig. Ga met de workshop aan de slag en je ziet vanzelf hoe je Automator ook kunt inzetten voor andere routinetaken.

1: Klaar voor de start
Ga naar de programmamap en start Automator. In het venster ‘Naamloos’ wordt je begroet door een popup-venster. Selecteer ‘Aangepast’ en klik op ‘Kies’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


2: Programmeerinterface
Je bevindt je nu in de interface. Van hieruit kies je de taken die je wilt automatiseren. Klik in de ‘Bibliotheek’ op ‘Internet’ en dubbelklik op ‘Haal opgegeven URL’s op’.


3: Namen geven
Gebruik de knop ‘Voeg toe’ om meer webpagina’s op te geven. Voeg er zoveel toe als je wilt, maar bedenk dat het laden langer duurt naarmate je er meer toevoegt.


4: Meer opties
Het is ook mogelijk URL’s te verwijderen of de huidige Safari-pagina toe te voegen. Met de knop ‘Open URL’ kun je nagaan of je het adres goed hebt ingevoerd.


5: Weergeven
Nu heb je de functie ‘Geef webpagina’s weer’ nodig. Klik zonodig in de ‘Bibliotheek’ weer op ‘Internet’ en dubbelklik in de takenlijst op de genoemde functie.


6: Opslaan
Het is nu tijd om het proces op te slaan, zodat het op elk gewenst moment toegankelijk is. Kies ‘Archief>Bewaar als’ om het bewaarvenster op te roepen.


7: Naam geven
Geef je proces een naam, selecteer een locatie voor je toepassing en gebruik het uitklapmenu ‘Structuur’ om voor je proces het bestandsformaat ‘Programma’ te selecteren.


8: Slepen
Je vindt het programma terug op de locatie die je als bestemming hebt opgegeven. Van daaruit kun je het naar de dock slepen. Daarmee kan het laden tweemaal zo snel gaan.


9: Nog efficiënter
Klik in de dock op je programma en houd de muisknop ingedrukt tot er een popup-menu verschijnt. Kies daarin de optie ‘Open na inloggen’.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Lex van Kooten
Lezer
Lex van Kooten

Bij de eerste stap staat bij mij. Kies een sjabloon voor uw takenreeks. En geen, Selecteer een beginpunt om een nieuwe takenreeks te openen. Wat Nu?