Terug naar Snel een filmpje op YouTube zetten met iMovie
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Snel een filmpje op YouTube zetten met iMovie

Door Redactie iCreate13 maart 2010 12:232 min. leestijd0

Kan je niet wachten tot de hele wereld jouw nieuwste filmpje kan zien? Met iMovie ‘08 zet je een video in een mum van tijd op YouTube.

Stel je voor, je staat bij de groenteboer en ineens zie je door de winkelruit in de verte André van Duin op een eenwieler, druk typend op zijn nieuwe MacBook! Natuurlijk zit er een camcorder in je tas. Je geeft je plekje in de wachtrij op, snelt naar buiten en legt deze Apple-promoactie van de bekende Nederlander vast. En wat nu? Snel naar huis om voor al je vrienden een kopie te maken op VHS-tapes en daarna met een  fietstas vol banden op pad om iedereen te laten meegenieten van dit geweldige moment? Het kan veel eenvoudiger. Vanuit iMovie ‘08 zet je een pas gemaakt filmpje in een oogwenk of een videosite als YouTube, zodat iedereen het kan zien.

1: Nieuw project
Klik op het plusteken onder in het venster ‘Projectbibliotheek’ om een nieuw project aan te maken. Geef de film een naam en klik op ‘Maak aan’.

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt


2: Fragmenten slepen
Nu kun je de gewenste videofragmenten naar het ‘Projectbibliotheek’-venster slepen. Monteren doe je door ze op volgorde te slepen.


3: Eerlijk zullen we alles…
Filmpje klaar? Ga dan naar het menu ‘Deel’ en kies de optie ‘YouTube…’.


4: Uw gegevens, alstublieft
In het scherm dat nu verschijnt, moet je de benodigde gegevens invullen. Eerst moet je contact leggen met YouTube. Klik op de knop ‘Voeg toe…’.


5: Inloggen op YouTube…
Het volgende scherm gaat er voor het gemak van uit dat je al een YouTube-account hebt. Is dat zo, vul dan je accountnaam in en klik op ‘Gereed’.


6: …of aanmelden op YouTube
Heb je nog geen YouTube-account, open dan je browser, ga naar www.youtube.nl en meld je aan. Daarna kan je alsnog stap 4 en 5 uitvoeren.


7: Detailinformatie
Vul het wachtwoord van je YouTube-account in en zet informatie over het filmpje in de invulvelden. Dit maakt je filmpje beter vindbaar. Klik op ‘Volgende’.


8: Wetten en praktische bezwaren
Wel even doorlezen! Misschien doe je zonder dat je het weet iets wat niet mag. Onder de twee links vind je de gebruikersvoorwaarden en auteursrechtelijke beperkingen van YouTube.


9: Publiceren
Klik tot slot op ‘Publiceer’ en kijk toe hoe je filmpje wordt geüpload. Afhankelijk van de drukte bij YouTube kan het wel even duren voordat het filmpje zichtbaar is.

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar