Terug naar Slack: online vergaderen was nog nooit zo leuk en eenvoudig
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Slack: online vergaderen was nog nooit zo leuk en eenvoudig

Door Terry Stooker19 april 2016 14:033 min. leestijd0

Als je op afstand met meerdere mensen moet samenwerken, is dat een communicatieve uitdaging. Steeds bellen is een vrij ingrijpende bezigheid. Als je een mailtje verstuurd, moet je vaak enige tijd wachten voor je antwoord krijgt. Een soort chatdienst is dan handig, maar WhatsApp is daar weer wat informeel voor. Maak daarom kennis met Slack – een messenger-app speciaal ontworpen voor werkgroepen.

Zoals gezegd werkt Slack op internet via een web-app, maar er zijn ook gratis apps voor OS X en iOS, die je kunt downloaden uit de App Stores. We gebruiken hier de OS X-app en zoals je ziet bootst die alleen de webinterface na.

Deze workshop komt uit iCreate 77.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Maak een account

Zakelijke chatdienst Slack

Ga in Safari naar www.slack.com en voer in de eerste stap je e-mailadres in. Vervolgens geef je je team een naam, bepaal je het webadres ervan en kies je een gebruikersnaam voor jezelf.

2. Verificatie

Zakelijke chatdienst Slack

Voordat je registratie voltooid is, krijg je nog de kans om alles even te checken. Controleer of de namen, je e-mail en het webadres kloppen en bevestig met een klik op ‘Create my new Slack team’.

3. Uitnodigen

Zakelijke chatdienst Slack

Nodig nu alle personen uit die je aan je Slack-team wilt toevoegen. De genodigden krijgen dan een e-mail waarin ze zich direct bij je Slack-team kunnen aansluiten.

4. Welkom

Zakelijke chatdienst Slack

Voilà! Je eerste Slack-team is klaar. Als je wilt, doorloop je de tutorial via ‘Explore Slack’. Maar wij leggen toch uit hoe alles werkt, dus kun je die gerust overslaan via ‘Skip tutorial’.

5. Channels

Zakelijke chatdienst Slack

Boven in de linker zijbalk vind je de Channels van je team. Standaard heb je al ‘General’ voor zakelijke conversaties en ‘Random’ voor al het andere. Deze zijn voor alle teamleden toegankelijk.

6. Extra channels

Zakelijke chatdienst Slack

Klik op het plusje naast Channels om een nieuw aan te maken voor een specifiek doel. Hierbij kun je kiezen of iedereen in je team toegang krijgt (public) of alleen genodigden (private).

7. Direct messages

Zakelijke chatdienst Slack

Direct Messages (onder de Channels) werken net als conversaties in iMessage of WhatsApp. Handig als iets tegen je collega wilt zeggen dat niet iedereen hoeft te weten.

8. Slackbot

Zakelijke chatdienst Slack

De conversatie met Slackbot is een bijzondere. Die kun je zien als een soort notitieboekje. Alles wat je hierin schrijft, blijft privé, maar duikt wel op in je zoekresultaten.

9. Uitbreidingen

Zakelijke chatdienst Slack

Wat Stack zo bijzonder maakt, zijn de uitbreidingen. Klik linksboven op het pijltje en kies ‘Apps & Custom Integrations’. Hier vind je uitbreidingen waarmee je andere diensten aan Slack toevoegt.

Deze workshop is afkomstig uit iCreate 77. Op zoek naar nog meer handige Apple-tips en trucs? Koop het magazine dan nu in in onze webshop.

iCreate 77

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Terry Stooker

Is sinds de introductie van de Mac mini fanatiek Apple-gebruiker. Houdt van de vele creatieve mogelijkheden van macOS.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar