Terug naar Siri in het Nederlands gebruiken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Siri in het Nederlands gebruiken

Door Terry Stooker26 mei 2015 09:533 min. leestijd0

Sinds iOS 8.3 kan Siri eindelijk Nederlands. Siri is de spraakzame persoonlijke assistent die in je iPhone en iPad huist. Als je vragen hebt, hoef je ze maar te stellen en dan gaat Siri op zoek naar het antwoord. Nu ze ook Nederlands onder de knie heeft, is het hoog tijd om het gesprek aan te gaan. Wij laten zien wat Siri allemaal kan.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 68.

1. Siri inschakelen

Siri inschakelenZodra je je iPhone of iPad hebt geüpdatet naar iOS 8.3 krijg je de vraag of je Siri wil activeren. Anders vind je deze mogelijkheid bij ‘Instellingen>Algemeen>Siri’. Tik op de schakelaar ‘Siri’. Je kunt in dit menu ook enkele andere zaken aanpassen, zoals stemfeedback.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


2. Siri oproepen

Siri oproepenSiri heeft geen app-icoontje. Je ontwaakt de dienst door de thuisknop even ingedrukt te houden. Je hoort vanzelf een geluidje en ziet een scherm met de vraag wat Siri voor je kan doen.


3. Wekker instellen

Siri wekker instellen… en dat is heel wat. Wij beginnen met een simpele opdracht. Vraag Siri om de wekker morgenvroeg om half 9 te zetten en er wordt een alarm ingesteld voor deze tijd. Heb je na een commando nog meer vragen, tik dan op het microfoontje in beeld om iets in te spreken.

4. Verbindingen uitschakelen

Siri verbindingen inschakelenOp deze manier kun je ook verschillende verbindingen in- en uitschakelen, zoals wifi, bluetooth of de mobiele dataverbinding. Geef simpelweg de opdracht en Siri voert het uit.


5. Bellen via Siri

Bellen via SiriEen van de eerste dingen waar je waarschijnlijk aan denkt bij Siri is spraakgestuurd bellen. Dat gaat erg gemakkelijk, zeg gewoon ‘Bel [naam]’. FaceTimen kan ook.


6. Persoon kiezen

Siri bellenWe hebben meerdere contactpersonen die Sven heten, dus vraagt Siri welke we bedoelen. Je kunt op het scherm de juiste aantikken of de naam met de juiste achternaam erbij noemen.

7. Bericht versturen

Siri bericht versturenEen bericht verstuur je door te zeggen ‘Stuur een bericht naar [naam]’, gevolgd door de tekst. Na het inspreken wordt het bericht getoond met de vraag of het verstuurd mag worden. Zeg ‘Ja’.


8. Het weer

Siri weerWil je weten hoe warm het is, vraag dan aan Siri ‘Hoe warm is het op dit moment?’. De temperatuur wordt genoemd en er verschijnt een lijstje met de weersvoorspelling voor vandaag.


9. Route via Siri

Route via SiriEen route uitstippelen is ook erg gemakkelijk. Als je simpelweg zegt ‘Ik wil naar huis’, dan wordt de route naar je thuisadres berekend. Of noem het adres waar je naartoe wilt.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Terry Stooker

Is sinds de introductie van de Mac mini fanatiek Apple-gebruiker. Houdt van de vele creatieve mogelijkheden van macOS.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar