Terug naar Silhouetten maken met Photoshop Elements
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Silhouetten maken met Photoshop Elements

Door Redactie iCreate31 juli 2010 10:433 min. leestijd1

Ontdek hoe je een gewone afbeelding in een paar simpele stappen omtovert tot een trendy silhouet.

Een silhouet is een ideaal middel om een saaie afbeelding te transformeren tot een krachtige, interessante compositie. Denk maar eens aan een strand tijdens ondergaande zon, een zanger op een podium met gloeiende lichteffecten of een dansfeest bij maanlicht. Het zijn allemaal situaties waarbij silhouetten succesvol toegepast worden. Het effect is fascinerend en werkt vooral erg goed wanneer er veel contrasterende kleuren worden gebruikt.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Je hebt absoluut geen chique camera nodig om dit soort plaatjes te maken. Met Photoshop Elements heb je immers volledige controle over de belichting van elk afzonderlijk element in een afbeelding. Met een paar snelle selectiegereedschappen, verschillende lagen en een aantal kleuraanpassingen kun je elk gewenst object veranderen in een silhouet.

Het volledig zwarte silhouet in deze workshop (misschien ken je ze nog wel van oude iPod-reclames) heeft een abstracte grafische uitstraling. De lucht op de achtergrond past daarom ook beter bij het silhouet als we er een roze tint aan geven. En zodra je weet hoe je een snelle selectie maakt en hoe je die meteen kleur kunt vullen, zijn de mogelijkheden eindeloos!

1: Knoop een lasso
Selecteer het ‘Magnetic Lasso’-gereedschap, ga naar de optiebalk en stel in: ‘Width’ 5 px, ‘Edge Contrast’ 10%, ‘Frequency’ 50 en ‘Feather’ 0 px.


2: Lasso-selecties
Zoom in tot 200%. Klik met de magnetische lasso ergens op de rand van de skater en de lucht. Zweef vervolgens rustig met de muis langs deze rand, zodat Elements de selectie automatisch voor je maakt.


3: Lastige hoekjes
Klik bij lastige puntjes met de muis om zelf ankerpunten toe te voegen. Houd de Spatiebalk ingedrukt om de afbeelding met de muis mee te bewegen. Maak de selectie af door weer op het beginpunt te klikken.


4: Toevoegen aan selectie
Isoleer nu de gaten tussen de armen en benen. Selecteer de ‘Quick Selection Tool’, klik linksboven op de optie ‘Add to Selection’ en zet voor ‘Brush’ de diameter op 30 px. Druk de Alt-toets in en klik in de gaten.


5: Perfect silhouet
Je hebt nu de skater geselecteerd. Ga naar ‘Select>Modify>Expand’, vul als waarde 1 pixel in en klik op OK. Nu verschuift de selectie een klein stukje naar buiten, zodat het resultaat er straks een stuk netter uitziet.


6: Isoleren
Nu gaan we deze selectie isoleren. Ga naar ‘Layer>New>Layer via Copy’. Hiermee kopieer je het onderwerp naar een nieuwe laag in het lagenpalet. De knipperende stippellijn is nu ook verdwenen.


7: Inkleuren
Cmd-klik in het lagenpaneel op de laag om de selectie opnieuw te activeren. Kies ‘Edit>Fill Selection’ en selecteer bij ‘Use’ de kleur zwart. Laat ‘Mode’ op ‘Normal’ staan en zet ‘Opacity’ op 100%.


8: Lucht selecteren
Dubbelklik in het lagenpaneel op de ‘Background’-laag en klik op OK zodra het dialoogvenster ‘New layer’ verschijnt. Hiermee ontgrendel je de achtergrondlaag. Keer nu de selectie om via ‘Select>Inverse’.


9: Kop
Kies ‘Enhance>Adjust Color>Adjust Hue/Saturation’ en gebruik de schuifknoppen om de kleur te vinden die je het mooiste vindt. Toets Cmd+D om de selectie te verwijderen en klaar is het abstracte silhouet!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
marjolein
Lezer
marjolein

Fantastisch idee, we gaan het zeker gebruiken