Terug naar Schermdeling op Mac gebruiken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Schermdeling op Mac gebruiken

Door Terry Stooker17 maart 2015 09:002 min. leestijd0

Dankzij het programma Schermdeling kun je gemakkelijk iemand anders laten meekijken op je scherm. Ideaal voor hulp op afstand, want je kunt ook aangeven dat hij of zij het hele besturingssysteem mag besturen. Waar die persoon is, maakt niets uit, de enige eis is dat diegene ook een Mac heeft. Dat Schermdeling in OS X Yosemite een fluitje van een cent is, lees je in deze workshop.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 66.

1. Schermdeling inschakelen

Schermdeling inschakelenVoor je Schermdeling kunt gebruiken, moet je het inschakelen via ‘Systeemvoorkeuren>Delen’. Vink het vakje voor Schermdeling aan, als dit nog niet het geval is. Als ‘Extern beheer’ aangevinkt is, hoef je verder niets te doen, want in dat geval is ook Schermdeling ingeschakeld.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile


2. Openen

Schermdeling openenOpen Schermdeling via Spotlight. Je krijgt direct een inlogscherm te zien. Vul hier het Apple ID in dat op de Mac geïnstalleerd is waarmee je het scherm wilt delen, die van je ontvanger dus. Schermdeling werkt dus alleen als de ontvanger ook een Mac met een Apple ID heeft.


3. Uitnodiging

Uitnodiging voor SchermdelingDe ontvangende partij krijgt bovenstaande uitnodiging in het scherm. Bij weigering krijgt de zender een melding. Bij acceptatie wordt de schermdeling gestart.

4. Scherm in scherm

Scherm in schermSchermdeling ziet er voor de ontvanger uit als een besturingssysteem in een venster. Je ziet precies wat er op het scherm van de ander te zien is en wat hij doet. Het venster kun je in grootte aanpassen of verplaatsen, en zelfs beeldvullend weergeven.


5. Aanwijzen in Schermdeling

Aanwijzen in SchermdelingDe microfoons van beide Macs worden bij schermdeling ingeschakeld zodat je kunt praten met elkaar. Daarnaast kan de ontvanger met een muisklik dingen aanwijzen voor de ander.


6. Instellingen

Instellingen SchermdelingVia het Schermdeling-icoon rechtsboven in de menubalk kun je de ontvanger totale controle geven. Hier kun je tevens schermdeling pauzeren, stoppen of het geluid uitschakelen.

7. Mac besturen

Mac besturenAls je de ontvanger controle geeft over jouw besturingssysteem, dan ziet diegene dat in het scherm verschijnen. Zelf kun je overigens ook nog alles doen met het besturingssysteem.


8. Totale controle

Totale controle SchermdelingDegene met wie je het scherm deelt kan nu alles doen, van documenten bekijken tot het aanbrengen van wijzigingen in het systeem. Geef dus alleen toestemming aan mensen die je vertrouwt.


9. Schermdeling via Berichten

Schermdeling via BerichtenJe kunt schermdeling ook activeren via de app Berichten. Open een gesprek met de gewenste contactpersoon, klik rechtsboven op ‘Details’ en klik op het symbool met de twee rechthoekjes.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar