Terug naar Schakel Thuisdeling in voor iTunes
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Schakel Thuisdeling in voor iTunes

Door Redactie iCreate19 juni 2010 11:212 min. leestijd0

Met Thuisdeling combineer je de muziek van al je Macs tot één grote platenkast.

Niet alleen de buitenkant van iTunes 9 heeft een flinke verandering ondergaan, ook de nieuwe functies zijn de moeite waard. Wij vinden de functie ‘Thuisdeling’ één van de leukste toevoegingen. Je bent waarschijnlijk al bekend met het fenomeen ‘gedeelde bibliotheken’, maar de manier van delen die we hier bespreken, gaat nog een stapje verder. Met Thuisdeling kun je niet alleen nummers afspelen uit een andere iTunes-bibliotheek, maar ook de nummers die je in de toekomst toevoegt aan één van de Macs die je in huis hebt. Het inschakelen van Thuisdeling is in een mum van tijd gebeurd en waarschijnlijk is dit weer zo’n functie die je over enkele maanden niet meer kunt missen.

1: Controleer iTunes
Zorg ervoor dat je de meest recente versie van iTunes hebt (‘iTunes>Over iTunes’). Je kunt deze downloaden via ‘Software-update’ in het Applemenu of via de Apple Store.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


2: Schakel in
Klik in de linker zijbalk op ‘Thuisdeling’. Vul je Apple iTunes Store-accountgegevens in en klik op ‘Stel Thuisdeling in’.


3: Bevestiging
Nu zie je een melding dat Thuisdeling weliswaar is ingeschakeld, maar dat je ook de andere Mac(s) in je huis met dezelfde account moet aanmelden. Klik op ‘Gereed’.


4: Andere Mac(s)
Meld vervolgens ook je andere Mac(s) aan. Als Thuisdeling op één van je Macs niet is ingeschakeld, verschijnt deze als een blauw icoon onder ‘Gedeeld’.


5: Schakel over
Als de andere Mac(s) naar behoren zijn ingesteld, zal het blauwe icoon veranderen in een huisicoontje. Klik hierop om het nieuwe netwerk te gebruiken.


6: Instellingen
Klik rechtsonder in het iTunes-venster op de knop ‘Instellingen’ om aan te geven welke zaken (muziek, films, tv-programma’s, audioboeken of programma’s) je na aankoop automatisch wilt overzetten.


7: Eigen muziek
Via het uitklapmenu ‘Toon’ kun je achterhalen welke muziek op welke Mac staat. Selecteer ‘Onderdelen buiten mijn bibliotheek’.


8: Kopiëren
Kopieer (muziek)bestanden vanaf een van de gedeelde computers in je netwerk naar je eigen Mac door de betreffende bestanden te selecteren en naar je eigen bibliotheek te slepen.


9: Afspelen
Natuurlijk is het ook mogelijk om nummers vanuit je thuisnetwerk af te spelen zonder deze naar je eigen Mac te kopiëren. Gewoon erop dubbelklikken en luisteren maar.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar