Terug naar Samenwerken en bestanden delen met Dropbox
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Samenwerken en bestanden delen met Dropbox

Door Sven Lamers22 april 2015 09:364 min. leestijd0

Tot een paar jaar geleden was het gebruikelijk om al je bestanden op je computer te bewaren. Was daar te weinig ruimte, dan kocht je een externe harde schijf met veel gigabytes om daar extra bestanden op te parkeren. Bestanden uploaden naar internet deed je hooguit als je een mailtje met een bijlage moest versturen; bij grote bijlagen was het zelfs slimmer om het bestand direct op een usb-stick te zetten en deze aan de ontvanger de overhandigen. Maar tijden veranderen. De snelheid van internet is de laatste jaren sterk toegenomen en mede hierdoor werd de ‘cloud’ ongelofelijk populair. Zaken alleen op je pc bewaren is ouderwets. De computer is immers niet meer het enige technische apparaat dat je gebruikt; met al die apparaten binnen handbereik is het wel zo handig om ook al die bestanden binnen handbereik te hebben.

Altijd toegang tot al je bestanden

Een van de populairste diensten voor dit doel is Dropbox. De kans is groot dat je in het dagelijks leven al eens met Dropbox te maken hebt gehad. Als iemand je tegenwoordig bijvoorbeeld foto’s wil sturen, gebeurt dat nog maar zelden via een usb-stick of in een mailtje. Veel waarschijnlijker is dat degene de foto’s in zijn eigen Dropbox zet en jou vervolgens toegang geeft tot die bestanden. Dropbox is namelijk een clouddienst om je bestanden online te bewaren en ook een perfecte mogelijkheid om bestanden te delen. Daarbij kun je niet alleen links versturen, het is ook mogelijk om complete mappen te delen!

Naast het opslaan en delen heeft Dropbox nóg een extra dienst die de basisfunctionaliteit aanvult. Omdat veel mensen foto’s in hun Dropbox bewaren, is er Carousel, waarmee je de foto’s op een aantrekkelijke manier weergeeft en organiseert. Zie het als een alternatief voor Fotostream, maar dan in de cloud van Dropbox.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het moge duidelijk zijn: de cloud van Dropbox is erg veelzijdig, multifunctioneel en flexibel. In iCreate 67 vind je er een hele feature over, hier laten we zien hoe je je voor Dropbox aanmeldt en hoe je het programma gebruikt.

1. Aanmelden

dropbox_stap1

Ga naar de site van Dropbox en klik op ‘Registreren’. Voer je gegevens in, verzin een wachtwoord en accepteer de voorwaarden. Klik ten slotte op ‘Registreren’. Dat was het al, dit is je Dropbox!


2. Downloaden

dropbox_stap2

Klik vervolgens op ‘Dropbox downloaden’ boven in het venster. Open het dmg-bestand en dubbelklik op het Dropbox-symbool. Na het invoeren van je wachtwoord wordt Dropbox geïnstalleerd.


3. Het programma

dropbox_stap3

Typ je account uit stap 1 in het blauwe venster dat na de installatie verschijnt. Na een klik op ‘Aanmelden’ is je Mac aan je Dropbox gekoppeld en kun je de cloud-map op je Mac direct openen en er bestanden in bewaren.


 4. Bestanden opslaan

dropbox_stap4

Om een bestand of map naar internet te uploaden, kopieer je die naar de map van Dropbox. Je ziet dan dat het bestand een klein blauw bolletje krijgt met twee pijltjes. Dat betekent dat het bestand wordt geüpload.


5. Groen!

dropbox_stap5

Als dat bolletje groen wordt en een vinkje krijgt, betekent dit dat het bestand in de cloud staat. Ook als je je Mac uitschakelt, kun je er vanaf een andere computer of mobiel apparaat dus nog bij.


6. Controle

dropbox_stap6

Om dat te controleren, ga je weer naar de website van Dropbox in je browser. Als het goed is, ben je nog aangemeld en zie je dat alle bestanden die je hebt geüpload in Dropbox zijn terechtgekomen.

Zo, nu weet je hoe je Dropbox installeert en gebruikt! Nog meer nuttige uitbreidingen van de cloud-dienst (bijvoorbeeld Carousel) en gave projecten waarvoor je Dropbox kunt gebruiken, vind je in iCreate 67. Die ligt nu in de winkels en is te bestellen in onze webshop.

iCreate 67 cover

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar