Terug naar De startpagina van Safari aanpassen – zo werkt het
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

De startpagina van Safari aanpassen – zo werkt het

Door Sven Lamers12 november 2020 12:012 min. leestijd2

MacOS Big Sur komt (bijna) uit en daarmee ook de nieuwste versie van Apple’s browser Safari. Een van de grootste vernieuwingen in Safari 14 zijn de nieuwe mogelijkheden om de browser aan je eigen voorkeuren te laten voldoen. Zo kun je de Safari startpagina helemaal aan je wensen aanpassen. Voeg een achtergrond toe, bepaal welke onderdelen zichtbaar moeten zijn en nog veel meer. In deze workshops laten we je zien hoe je daar gebruik van maakt.

Mac voor beginners 2021
Mac voor beginners 2021
macOS Big Sur-editie

Installeren Safari 14 in oudere versies van macOS

Gebruik je nog macOS Catalina? Heb je Safari 14 nog niet geïnstalleerd, dan doe je dat razendsnel via ‘Systeemvoorkeuren>Software-update’. Misschien moet je alleen nog even alle eerdere updates installeren. Daarna is een klik op ‘Werk nu bij’ voldoende en Safari staar voor je klaar in het Dock. Als je daarna de browser opent, kom je hoogstwaarschijnlijk terecht op de nieuwe startpagina. Zo niet, ga je naar ‘Safari>Voorkeuren>Algemeen’. De instelling heet ‘Open nieuwe vensters met’. Door een bug zie je in het menu nog twee keer ‘Startpagina’ staan – je hebt de eerste optie nodig. De tweede opent overigens de ingestelde startpagina/homepage. In Big Sur is Safari 14 standaard geïnstalleerd.

1. Safari startpagina

De startpagina toont standaard je favorieten, het Privacyrapport, Siri-suggesties en meer. Heb je het liever wat opgeruimder of minimalistischer? Klik rechtsonder op het icoon met regelaars.

2. Uit- en aanvinken

De startpagina aanpassen is een kwestie van uit- en aanvinken. Laat de ‘Favorieten’ bijvoorbeeld staan maar haal ‘Veelbezocht’, het ‘Privacyrapport’ en de ‘Siri-suggesties’ weg. Meteen een stuk opgeruimder.

3. Achtergrond van de Safari startpagina

Geen zin in de grijze massa? Geef de start­pagina een andere achtergrondafbeelding! Je kunt onderin hetzelfde menu kiezen uit een van de wallpapers van Apple, of je voegt een eigen foto toe via het plusje. Ook leuk: een foto van Unsplash.

Een persoonlijkere Safari startpagina

Met de hierboven genoemde instellingen pas je Safari dus exact aan je persoonlijke wensen aan. Waar houd je van? Een superminimalistische startpagina met alleen je favorieten? Of een superinformatieve pagina met álle opties geactiveerd en een foto van je laatste vakantie als achtergrond? Alles is mogelijk met de nieuwe Safari.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Eric Wolfs
Lezer
Eric Wolfs

Ik heb de update gedaan, maar zie geen schuifregelaars…?

P.Jr
Lezer
P.Jr

je zit waarschijnlijk niet op de ‘ startpagina ‘ . Klik in safari bovenaan op ” bladwijzers”, ‘ toon startpagina ‘