Terug naar Safari Reader-weergave gebruiken op iPhone en iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Safari Reader-weergave gebruiken op iPhone en iPad

Door Jelle Mol13 januari 2015 09:222 min. leestijd0

Met Safari Reader-weergave op je iPhone en iPad kun je artikelen op internet lezen zonder afleidende en opdringerige reclamebanners en links. Zodra je over een pagina surft die gebruik kan maken van de Reader-functie in Safari, verschijnt dat met een symbool links in de adresblak.

Deze en vele andere workshops voor je iPad, iPhone en iOS 8 vind je in het grote iPad & iPhone boek.

1. Pagina openen in Safari

Terug naar origineel SafariStart de Safari-app op je iOS-apparaat en begin met browsen. Houd de adresbalk in de gaten om te zien of het Reader-symbool links verschijnt (vier lijntjes) waaraan je ziet of de pagina die je leest compatibel is.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


2. Reader

Safari ReaderVind je een pagina die het Reader-symbool toont, tik daar dan op om de pagina te transformeren naar een beter leesbaar formaat. Alle zijkolommen, advertenties en onnodige afleiding verdwijnen.


3. Tekstgrootte aanpassen

Tekstgrootte aanpassenJe kunt de tekstgrootte aanpassen door naar ‘Instellingen>Algemeen>Tekstgrootte’ te gaan en daar het schuifje op de gewenste plek te plaatsen.

4. Later lezen

Later lezen in SafariAls je niet genoeg tijd hebt om het huidige artikel te lezen, kun je het toevoegen aan je leeslijst voor later. Tik op het deelsymbool in de menubalk en kies ‘Voeg toe aan leeslijst’.


5. Origineel

Terug naar origineel SafariBen je klaar met lezen, tik dan opnieuw op het Reader-symbool dat nu donker gekleurd is (actief). De pagina zal terugkeren naar de originele staat, waarna je weer normaal kunt surfen.


6. Leeslijst

Leeslijst SafariOm de pagina in de leeslijst op een later moment nog eens op te halen, tik je bovenaan links op het bladwijzersymbool (het boekje) en vervolgens in het uitklapmenu op de bril.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar