Terug naar Radio streamen op iPhone en iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Radio streamen op iPhone en iPad

Door Redactie iCreate23 september 2014 12:003 min. leestijd0

In iCreate 60 hebben we een aantal populaire diensten besproken waarmee je muziek kunt streamen. Maar hoe zit dat met radio? In deze workshop laten we zien hoe je gemakkelijk radio kunt streamen op je Mac, iPhone en iPad.

Deze workshop verscheen eerder in iCreate 61.

En om volledig te zijn, laten we je gelijk de alles-in-één-oplossing zien: TuneIn, de webdienst die meer dan honderdduizend radiozenders overal ter wereld beschikbaar maakt. Je hoeft daardoor nooit meer te zoeken naar Cubaanse radio, de Westdeutsche Rundfunk en Giel Beelen; met een TuneIn-profiel heb je vrijwel alle zenders op één plek.

Pre-order de iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Pre-order de iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

1 Radio streamen met TuneIn

Radio streamen TuneInGa naar de website van TuneIn. Je kunt alle functies van TuneIn direct gebruiken, maar het is handig om een profiel te maken. Op die manier krijg je direct een overzicht van jouw favoriete radiozenders.


2 Registreren

TuneIn registrerenKlik op ‘Registreren’ om een profiel te maken, en vervolgens op ‘Sign up with email’ om alles zelf in te vullen. Ben je ‘social’? Klik dan op ‘Connect with Facebook’ of ‘Connect with Google+’. Hiermee wordt standaardinformatie van je profiel gebruikt zodat je zelf niets meer hoeft in te vullen, maar dit is niet verplicht.


3 Radiozenders zoeken

TuneIn radiozenders zoekenEenmaal binnen kun je via de menubalk bovenaan zoeken naar radiozenders. Weet je de naam? Gebruik dan de zoekbalk. Anders kun je bladeren op type radiozender of locatie. Indien de programmering van een radiozender beschikbaar is, dan verschijnt die ook op TuneIn.

4 Luisteren en volgen

TuneIn radiozenders volgenAls je de zender gevonden hebt, kun je op de afspeelknop klikken om ernaar te luisteren. Druk op ‘Follow’ om hem aan je lijst van favoriete radiozenders toe te voegen. Op de startpagina van TuneIn vind je de audio-feed met een overzicht van de radioprogramma’s je nu kunt luisteren.


5 TuneIn profiel

TuneIn profielKlik rechtsboven op je foto (of op het witte mannetje als je geen profielfoto hebt) om je profiel te openen. Hier staan alle zenders die je volgt bij elkaar.


6 Radio streamen op iPhone en iPad

Radio streamen op iPhone en iPadTuneIn heeft ook een iOS-app voor de iPhone en de iPad. Ook hier kun je inloggen via Facebook, Google+ of je eigen account. De app is gratis, maar er is ook een betaalde pro-versie (€ 8,99) zonder advertenties. Ook kun je met de betaalde versie uitzendingen opnemen.

7 Radio luisteren

Radio luisteren iPhone en iPadOp je iPhone of iPad hoef je in je profiel alleen maar op een zender te tikken om radio te luisteren. Nu kun je altijd, overal ter wereld, luisteren naar bijna alle radiozenders in de wereld. Van Cubaanse radio tot Westdeutsche Rundfunk.


8 Zenders toevoegen

TuneIn zenders toevoegen iPhoneAls je naar een zender luistert, kun je hem natuurlijk ook direct op je lijstje met te volgen radiozenders zetten: tik op het plusje en tik daarna op de optie ‘Add Station’.


9 Extra opties in TuneIn

TuneIn extra optiesTik op de knop die lijkt op een lijstje om een flink aantal opties te tonen. Hier vind je de programmagids en kun je de kwaliteit van de stream bepalen. Je kunt bij sommige radiozenders een stream met een lagere bitrate selecteren. Hoe hoger de bitrate, hoe beter het geluid maar hoe meer data de stream slurpt.

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar