Terug naar Printer installeren en delen op Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Printer installeren en delen op Mac

Door Jelle Mol16 januari 2015 09:132 min. leestijd0

Heb je geen printer met AirPrint, maar wil je er wel vanaf het netwerk op printen? Geen probleem. Zo installeer je een (oude) printer op je Mac en deel je hem vervolgens via het netwerk met andere Macs.

1. Aansluiten

Printer aansluitenSluit je printer aan door de usb-kabel in je Mac te steken. Volg het eventuele installatieproces op de printer (zie handleiding). Zet vervolgens je Mac aan en schakel de aangesloten printer in.


2. Installeren

Printer installeren MacOS X herkent de printer automatisch en biedt aan om de benodigde software te downloaden. Klik op ‘Intalleer’ en doorloop het installatieproces. Gebeurt er niets? Open dan de Systeemvoorkeuren en klik op ‘Printers en scanners’. Vanuit dit menu kun je met het plusje printers toevoegen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


3. Printen

Printen op MacInstallatie gelukt? Dan kun je nu printen. Open een foto of document en ga naar ‘Archief>Druk af’, of druk op Cmd+P. Bij ‘Printer’ zie je dat jouw printer geïnstalleerd is. Klik op ‘Druk af’ of op ‘Toon details’ om instellingen aan te passen.

4. Printer delen

Printen op MacJe printer delen gaat vanuit het menu ‘Printers en scanners’ in Systeemvoorkeuren. Selecteer links je printer en klik op ‘Deel printer in netwerk’.


5. Printerdeling inschakelen

Printerdeling inschakelenKlik nu op het ‘Voorkeurenpaneel Delen’. In dit menu is printerdeling nu ingeschakeld. Pas indien nodig de rechten van gebruikers en gebruikersgroepen aan in de lijst ‘Gebruikers’.


6. Printen vanaf andere Mac

Printen in netwerkProbeer vanaf een andere Mac te printen via ‘Archief>Druk af’. Selecteer de gedeelde printer en klik op ‘Druk af’. De eerste keer wordt de benodigde software gedownload, daarna gaat het vanzelf.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar