Terug naar Presenteren met iPad en Apple TV
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Presenteren met iPad en Apple TV

Door Daan Jeuken30 juni 2015 11:483 min. leestijd0

Heb je een mooie presentatie in Keynote op je iPad staan en wil je die op een beamer vertonen met je iPad (mini) als spiekbrief in je hand? Dat gaat heel gemakkelijk met behulp van een Apple TV wanneer je die aansluit op een beamer.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 69.

1. Apple TV met beamer

Apple TV op beamerSluit de Apple TV aan op de beamer en zet beide apparaten aan. Zodra ze zijn opgestart, moet je wellicht op de beamer nog een input-methode kiezen. De Apple TV geeft zijn beeld vanzelf door.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


2. Zelfde wifi-netwerk

Wifi-netwerk iPad Apple TVZorg dat je iPad en Apple TV op hetzelfde wifi-netwerk zitten. Op de Apple TV regel je dit via ‘Instellingen>Algemeen>Netwerk>Wi-Fi’, op de iPad via ‘Instellingen>Wi-Fi’. Alleen dan kun je draadloos beeld (en dus je presentatie) naar de Apple TV streamen.


3. AirPlay synchroon

AirPlay synchroon iPadOpen op de iPad het Bedieningspaneel door van onder in het scherm omhoog te vegen. Tik op ‘AirPlay’ en vink de Apple TV aan. Zet daarna eronder het schuifje achter ‘Synchroon’ op groen.

4. Keynote op iPad

Keynote op iPadOpen je presentatie in Keynote op de iPad. Druk rechtsboven op de afspeelknop in het vierkantje om de presentatie schermvullend te openen op de Apple TV.


5. Informatie over dia

Informatie over dia KeynoteOp de Apple TV zie je alleen de dia, op je iPad heb je extra informatie in beeld. Linksboven zie je waar je bent met je dia’s. Het groene of rode lampje geeft aan of de animaties zijn voltooid. De iPad (mini) is hiermee ideaal om als spiekbriefje bij een presentatie in de hand te houden.


6. Klok tijdens presentatie

Klok presentatie iPad keynoteCentraal bovenin begint de klok te lopen zodra je de presentatie start. Zie je liever de actuele tijd? Tik dan op de tijd. Veeg over het beeld naar rechts om naar de volgende dia te gaan.

7. Weergave van dia’s

Weergave dia's iPadVia de knop in het midden rechtsboven pas je de weergave van je dia’s aan. Zo kun je bijvoorbeeld de volgende dia alvast weergeven en je notities in beeld zien. Het publiek merkt hier niets van. Ook kun je kiezen om de iPad staand of liggend te gebruiken, afhankelijk van wat je zelf fijn vindt.


8. Stiften en laser

Aanwijzen Keynote iPadTik op de linkerknop rechtsboven om een laserpointer te gebruiken of om op je dia te tekenen. Zo kun je gemakkelijk je verhaal vertellen. Zodra je de presentatie afsluit verdwijnen de aantekeningen.


9. Filmpje in dia

Film in dia iPad KeynoteAls je je presentatie hebt opgeleukt met een filmpje, dan speelt zich dit alleen af op de Apple TV. Op de iPad gebeurt verder niets. Heb je even tijd om op adem te komen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar