Terug naar 8 tips voor de mooiste portretfoto’s met je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

8 tips voor de mooiste portretfoto’s met je iPhone

Door Koen van Ekeren20 februari 2019 09:142 min. leestijd0

De nieuwste iPhones hebben een functie waarmee je schitterende portretfoto’s schiet. Zeker als je bij het fotograferen aandacht schenkt aan de belichting, compositie en instellingen, vang je het onderwerp in een prachtig plaatje. Met deze tips schiet je de mooiste iPhone portretfoto’s.

iPhone portretfoto maken

De portretmodus van de iPhone is aanwezig bij de iPhone 7 Plus, 8 Plus, X, XR en iPhone XS (Max). Bij de iPhone XR werkt die overigens alleen bij mensen – niet bij je huisdier of objecten.

1. Portretmodus iPhone

portretmodus iPhone

Het maken van portretfoto’s kan bij een iPhone met twee camera-lenzen, of een iPhone XR. Veeg in Camera naar links om de modus in te stellen op ‘Portret’.

2. Zoek en vind

iPhone portretfoto maken

Ga voor een interessant onderwerp, zoals je partner of huisdier. Zoek ook naar een mooie en eenvoudige achtergrond, met zo min mogelijk afleidende elementen.

3. Het mooiste licht

iPhone portretfoto maken

Binnen is het mooi om je model bij een raam te plaatsen, voor natuurlijk licht. Buitenshuis maak je de fraaiste foto’s in het zogeheten gouden uur, het eerste en laatste uur zonlicht op de dag.

4. Positioneren

iPhone portretfoto maken

Positioneer je in de buurt van het onderwerp: ga niet verder weg staan dan 2,5 meter. Experimenteer ook met verschillende perspectieven door bijvoorbeeld te knielen.

5. Regel van derden

Een foto wordt interessanter met de regel van derden. Schakel het raster in via ‘Instellingen>Camera’ en plaats het onderwerp niet in het midden, maar op één van de vier snijpunten.

Deze workshop komt uit iCreate 105:

iCreate 105
iCreate 105
Win een iPhone XS!

6. Effecten

Veeg ‘Natuurlijk licht’ naar links en experimenteer met de verschillende effecten. Zo lijkt het bijvoorbeeld alsof je de foto met studiolicht geschoten hebt. Je kunt dit ook achteraf toepassen.

7. Net een SLR

Bij de iPhone XS (Max) en iPhone XR kun je tijdens het maken van de foto spelen met de scherptediepte. Tik rechtsboven op het f-icoon en veeg de regelaar naar links of rechts.

8. Vereeuwig het moment

iPhone portretfoto maken

Tik op de ogen om hierop te scherpstellen. Hoe scherper de ogen, hoe krachtiger de portretfoto. Probeer ook de iPhone zo stil mogelijk vast te houden.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar