Terug naar Maak een gepersonaliseerde fotopuzzel met Pixum
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Maak een gepersonaliseerde fotopuzzel met Pixum

Door Annemiek Lourensen19 april 2022 09:003 min. leestijd0

Met de app Pixum kun je onder andere je eigen fotoboeken maken, maar wat dacht je van een fotopuzzel met daarop een vakantiekiekje of een groepsfoto van je vrienden en familie? Open daarom de app op je iPhone of iPad, tik drie keer op ‘Verder’ en beantwoord de vraag of de app je locatie mag tracken. Nu puzzelen maar!


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

Fotopuzzel maken met Pixum: dit moet je weten

Afdrukkwaliteit

ws_pixum_137

Soms verschijnt er een uitroepteken in het midden van je puzzel. Dit betekent dat de foto een lage resolutie heeft, waardoor de afdrukkwaliteit achteruitgaat. In dat geval is het slim om een andere afbeelding te kiezen.

Puzzel verwijderen

Ben je het project beu? Doe jezelf dan een plezier door hem te verwijderen: ga naar ‘Design>Project verwijderen>Ja’. Als je toch nog een poging wil wagen, begin je weer bij de eerste stap van deze workshop.

Preview

Een voorvertoning van je fotopuzzel zonder alle drukte eromheen: daar is de knop ‘Preview’ voor. Het voordeel hiervan is dat je focus enkel en alleen naar je puzzel gaat. Je sluit deze weergave met het pijltje terug.

1 Even puzzelen

ws_pixum_137

We beginnen door het materiaal te verzamelen. Scrol naar beneden in het hoofdmenu en stop op het moment dat je de rij met ‘Mokken’ ziet. Veeg helemaal naar rechts: aan het einde staat de optie ‘Puzzels’. Tik hierop.

2 Puzzelstukjes en ­afmetingen

ws_pixum_137

Tijd voor het formaat. In het huidige menu kies je tussen 112 tot 266 stukjes of 500 tot 2000 stukjes, in het volgende menu bepaal je de specifieke afmetingen. Bedenk wel: hoe groter en hoe meer stukjes, hoe duurder de puzzel.

3 Toegang toestaan

ws_pixum_137

Gebruik je de Pixum-app voor het eerst, dan vraagt hij nu toegang tot je galerij. Dit moet écht: je kunt geen foto uploaden als je dit weigert. Je geeft toestemming via ‘Toegang toestaan>Geef toegang tot alle foto’s’.

4 Selecteer foto

ws_pixum_137

Neem gerust de tijd om het perfecte plaatje te vinden. Als je keuze is gevallen, tik je hierop: er verschijnt nu een voorbeeldpuzzel. Deze is bedekt met een laag puzzelstukjes, waardoor je het eindresultaat meteen ziet.

5 Bewerkingsmodus

ws_pixum_137

Pixum heeft een bewerkingsmodus waarmee je de puzzel aanpast. Deze open je door een keer op de afbeelding te tikken, en je sluit hem af met ‘Wijzigingen opslaan’. Als je deze modus onnodig vindt, ga je naar stap 8.

6 Stickers

ws_pixum_137

Boven in de bewerkingsmodus staat een knoppenbalk, inclusief een kikkericoontje. Tik hierop. Onderin verschijnt nu een menu met stikkers voor je puzzel: sleep ze naar de foto en laat los. Tevreden? Tik dan op ‘Klaar’.

7 Extra opties

ws_pixum_137

Tik in de bewerkingsmodus wéér op je puzzel voor nog meer opties. De afbeelding draaien, vervangen, verwijderen, vergroten of verkleinen – het kan hier allemaal. Tik nogmaals op ‘Opslaan’ wanneer je klaar bent.

8 Bestellen

ws_pixum_137

Sta je te popelen om de puzzel te leggen? Dat wordt eerst even afrekenen: tik op ‘Verder>Nu bestellen>Naar het winkelwagentje>Naar de kassa’ en voer je gegevens in. Voor je het weet, heb je een unieke fotopuzzel in huis!

Mokken, kalenders, telefoonhoesjes en meer

Vanaf nu ken je Pixum van hun fraaie fotoboeken en -puzzels, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo zijn er ook gepersonaliseerde hebbedingetjes als mokken, kalenders of zelfs telefoonhoesjes. Hartstikke handig, en bovendien zijn het leuke verjaardagscadeautjes.

Wil je de foto’s juist gebruiken om je huis vol te plakken? Dan kun je bij Pixum terecht voor klassiekers zoals eenvoudige fotoafdrukken en foto’s op canvas. Voor ieder wat wils, dus!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar