Terug naar Pages-documenten delen met mensen zonder Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Pages-documenten delen met mensen zonder Mac

Door Laura Grootaarts14 juli 2016 13:043 min. leestijd0

Als Mac-gebruiker weet je hoe fantastisch Pages werkt, maar de rest van de mensheid werkt nog met Word. Gelukkig biedt Pages allerlei mogelijkheden om je documenten te delen met mensen die geen Mac hebben. Bijvoorbeeld door je bestand om te zetten naar Word of een ander gangbaar formaat. Maar je kunt je bestand ook delen via bijvoorbeeld iCloud. Wij leggen je uit hoe het werkt.

1 Bewaar je document

Documenten Pages delen

Zorg ervoor dat je tekstdocument klaar is. Voordat je het naar een ander formaat exporteert, sla je het op. Tik bovenin op de naam van je document. Je kunt de naam en de locatie aanpassen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Exporteer naar Word

Documenten Pages delen

Het document is nu klaar om te exporteren naar Word. Open het menu ‘Archief’ en klik op ‘Exporteer naar’. Er verschijnt nu een menu met diverse opties, kies voor de tweede optie: ‘Word’.

3. Nogmaals: Word

Documenten Pages delen

In het venster dat verschijnt, zie je opnieuw alle opties waaruit je zojuist ook al kon kiezen. Omdat je net voor Word hebt gekozen, is deze optie al voor je gemarkeerd. (Je kunt hier overigens ook kiezen om je bestand om te zetten naar platte tekst, pdf, of een oudere versie van Pages.) Klik op ‘Volgende’.

4. Sla het bestand op

Documenten Pages delen

Controleer of dit de naam is die je voor de Word-versie van je document wilt gebruiken, wij voegen voor de zekerheid ‘Word-versie’ toe aan de bestandsnaam. Tik vervolgens op ‘Exporteer’.

5. Mail je document direct

Documenten Pages delen

Je kunt een document ook direct vanuit Pages in het juiste formaat mailen naar degene waarvoor het bedoeld is. Klik op de Deel-knop en op ‘Stuur een kopie’. Kies vervolgens voor Mail.

6. Document als bijlage

Documenten Pages delen

Kies in het volgende scherm voor Word en tik op ‘Volgende’. Het programma Mail opent dan automatisch en er verschijnt een mail met je document als bijlage. Typ je bericht, voeg de ontvanger toe en verzend het.

7. Pages documenten delen en bewerken via iCloud

Documenten Pages delen

Je kunt je document ook delen via iCloud. Het moet in iCloud Drive staan (is dat niet zo, dan vraagt je Mac toestemming om het daarheen te verplaatsen). Klik op de Deel-knop en ‘Deel koppeling via iCloud’.

8. Mail de link

Documenten Pages delen

Kies bij ‘Nodig uit met’ voor Mail en klik op ‘Deel document’ om een link naar je document te verzenden. De ontvanger kan het document openen en zelfs bewerken in de browser – óók in Windows.

9. Stop met delen

Documenten Pages delen

Het Deel-knopje is veranderd in een groen poppetje. Klik hierop om de deelinstellingen te tonen. Via ‘Bevoegdheden’ kun je aangeven of anderen het document mogen bewerken. Het document niet meer delen? Klik op ‘Stop delen’.

Dit artikel stond ook in iCreate 79. Meer van dit soort praktische workshops lezen? Bestel het nummer dan nu in onze webshop.

iCreate 79

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar