Terug naar Overstappen van Android naar iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Overstappen van Android naar iPhone

Door Terry Stooker10 februari 2015 14:002 min. leestijd0

Heb je een Android-telefoon en stap je nu eindelijk over naar een iPhone? Vrees niet, het wisselen van besturingsysteem is tegenwoordig erg gemakkelijk. Wij leggen je uit hoe de overstap zo vloeiend mogelijk verloopt, inclusief het overzetten van contacten, foto’s en video’s.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 65.

1. Contacten koppelen met Google

Android contacten koppelen GoogleWaarschijnlijk zijn je contacten al gekoppeld aan je Google-account. Zo niet, ga dan naar het menu ‘Accounts en synchronisatie’ in de instellingen. Op jouw Android heet dit menu wellicht iets anders.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


2. Google

Android Google accountVervolgens zie je een lijst met alle soorten accounts die gekoppeld zijn aan je Android. Tik op ‘Google’ en nogmaals op het account dat je op je nieuwe iPhone wilt gaan gebruiken.


3. Contacten synchroniseren

Android contacten synchroniserenZorg ervoor dat het synchroniseren van contactpersonen geactiveerd is, zodat alle gegevens opgeslagen worden in je Google-account. Dan is het nu tijd om je iPhone erbij te pakken.

4. Google-account op iPhone

Google account op iPhoneGa naar ‘Instellingen>Mail, Contacten, Agenda’ en maak een nieuw account aan door onder Account ‘Nieuwe account’ te selecteren. Kies vervolgens voor het toevoegen van een Google-account.


5. Inloggen Gmail

Inloggen Gmail iPhoneLog in met het Google-account waar je zojuist contacten aan hebt gekoppeld door simpelweg je e-mailadres en wachtwoord in te voeren. De naam en beschrijving kun je desgewenst ook invoeren.


6. Contacten van Android naar iPhone

Contacten van Android naar iPhoneNa het invullen van je e-mailadres en wachtwoord krijg je een scherm te zien waarin je aan kunt geven wat je wilt synchroniseren. Druk op ‘Bewaar’ en al je contacten staan veilig en wel op je iPhone. Wil je de contacten anders sorteren? Dit kun je aanpassen via ‘Instellingen>Mail, Contacten, Agenda’.

7. Foto’s en video’s via Dropbox

Foto's video's DropboxFoto’s en video’s wil je waarschijnlijk ook overnemen. Als je een clouddienst als Dropbox gebruikt is dit erg gemakkelijk: installeer de app op je iPhone en je hebt beschikking over al je afbeeldingen.


8. Copy My Data (wifi)

Copy My Data Android iPhoneHet kan ook via wifi: installeer op beide telefoons de app Copy My Data en volg de stappen om je materiaal over te zetten. Het voordeel hiervan is dat deze bestanden direct in Foto’s komen.


9. Mac Android File Transfer

Mac Android FIle TransferOf installeer op je Mac Android File Transfer en koppel je Android aan je Mac. Kopieer alle foto’s en video’s naar een map en synchroniseer deze via iTunes.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Terry Stooker

Is sinds de introductie van de Mac mini fanatiek Apple-gebruiker. Houdt van de vele creatieve mogelijkheden van macOS.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar