Terug naar Oude versie iTunes installeren (iTunes 11.4)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Oude versie iTunes installeren (iTunes 11.4)

Door Terry Stooker4 augustus 2015 10:283 min. leestijd5

Houd je niet van iTunes 12? Weg ermee dan. Apple laat je op een Mac niet zomaar teruggaan naar een oudere versie van iTunes, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Met behulp van het programma Pacifist vervangen we in deze workshop iTunes 12 door iTunes 11.4. Heb je Windows, dan kun je gewoon een oude versie van iTunes downloaden en installeren.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 69.

Zorg er wel voor dat je vooraf een back-up hebt van het liefst je hele Mac, maar ten minste van de Map Muziek/iTunes/iTunes Media. De kans dat je iets kwijtraakt is minimaal, maar je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Let er bovendien op dat je met een oudere versie van iTunes geen Apple Music kunt gebruiken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Pacifist software

Pacifist softwareGa naar www.charlessoft.com en download Pacifist. Dit programma gaan we dadelijk gebruiken om iTunes 11.4 te installeren. Sleep het icoontje naar de map Programma’s.


2. iTunes 11.4 downloaden

iTunes 11.4 downloadenApple heeft een online archief waarin je oude versies van programma’s vindt. Download iTunes 11.4 (242,4 MB) voor Mac OS X en zet het dmg-bestand op je bureaublad.


3. iTunes 12 verwijderen (1)

iTunes 12 verwijderenTijd om iTunes 12 te verwijderen. Open Terminal en voer het commando ‘sudo killall iTunesHelper’ in. Nadat je op Enter drukt voer je je wachtwoord in om te bevestigen (je ziet niet wat je typt, maar blijf stug doortikken en druk op Enter).

4. iTunes 12 verwijderen (2)

iTunes 12 verwijderenNog één commando te gaan. Voer ‘sudo rm -r /Applications/iTunes.app’ in en druk op Enter. Zodra er een nieuwe commandoregel verschijnt, is het verwijderproces klaar.


5. Pacifist gebruiken

Pacifist gebruikenOpen nu Pacifist. Dit programma is volledig gratis te gebruiken, al dien je dan 15 seconden te wachten bij het opstarten. Sleep het dmg-bestand van iTunes 11.4 in het Pacifist-venster.


6. iTunes 11.4 installeren

iTunes 11.4 installerenPacifist opent een nieuw venster. Selecteer ‘Contents of Install iTunes’ en klik linksboven op ‘Install’. Kies voor ‘Replace’ bij elke pop-up die verschijnt tijdens de installatie.

7. Library-bestand verwijderen

Library iTunesAls je nu iTunes opent verschijnt er niets behalve een foutmelding. Ga eerst nog even naar je thuismap in Finder, ga naar ‘Muziek>iTunes’ en verwijder het bestand iTunes Library.itl.


8. Oude versie iTunes openen

Oude versie iTunesNu kun je iTunes 11.4 veilig openen. Voeg je gehele muziekbibliotheek opnieuw toe door Cmd+O in te toetsen, in je gebruikersmap naar ‘Muziek>iTunes’ te gaan en het bestand iTunes Media te selecteren.


9. Geen automatische updates

Geen automatisch updates iTunesOm te voorkomen dat iTunes zichzelf automatisch weer updatet, ga je in de Voorkeuren van iTunes naar ‘Geavanceerd’ en haal je het vinkje voor ‘Zoek automatisch naar nieuwe software-updates’ weg.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Terry Stooker

Is sinds de introductie van de Mac mini fanatiek Apple-gebruiker. Houdt van de vele creatieve mogelijkheden van macOS.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
marjae
Lezer
marjae

Wat een waardeloos artikel! Ten eerste krijg je een error bij het 2de terminal commando:

sudo rm -r/Applications/iTunes.app

rm: illegal option — /

usage: rm [-f | -i] [-dPRrvW] file …

unlink file

ten tweede krijg je tijden de installatie met pacifist tig errors omdat de installatie wil schrijven in het beveiligde gedeelte van OS. Kortom installatie mislukt.
Gelukkig kan ik nog terug naar mijn backup op time machine.

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Dag Marjae, dit artikel is niet waardeloos, maar vooral heel erg oud (2015) … Misschien heb je hier meer aan? https://www.icreatemagazine.nl/nieuws/oude-itunes-met-app-store-downloaden/

Paul de Kantelaar
Lezer
Paul de Kantelaar

Maar het is wel jammer dat jullie geen publicatiedatum vermelden.

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Je vindt de publicatiedatum van een artikel in de header, pal onder de titel.

Paul de Kantelaar
Lezer
Paul de Kantelaar

Aha, daarzo! Dankje.