Terug naar Ontwerp een 'Te Koop'-poster met Pages
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Ontwerp een 'Te Koop'-poster met Pages

Door Redactie iCreate3 juli 2010 10:043 min. leestijd0

Wil je tijdens de huizencrisis maximaal opvallen met jouw onroerend goed? Maak een Pages-poster! Daar trek je heel wat aandacht mee…

Krijg je het oude huis maar niet verkocht? Dat is knap vervelend: door de kredietcrisis zit de huizenmarkt in het slop en dat betekent dat veel huizen langer te koop staan. Je moet dus zorgen dat je opvalt als je de boel verkocht wilt krijgen. Daarom ontwerpen we in deze workshop een ouderwetse ‘Te koop’-poster.

Die poster kun je rondsturen via e-mail, of via iWeb op je eigen website plaatsen, maar uiteraard kun je hem ook gewoon afdrukken en zelf in de buurt verspreiden. Dat is net wat origineler dan de zoveelste standaardfoto van een huis op Funda.nl. Bovendien kost het helemaal niet zoveel tijd en moeite: binnen een half uur heb je al een behoorlijk mooi resultaat. In ons ontwerp kiezen we overigens voor een traditionele poster met afscheurstrookjes. Dat geeft een lekker praktisch resultaat, want geïnteresseerden kunnen dan meteen een strookje afscheuren om je op te bellen voor een afspraak. Veel succes!

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

1: Start Pages
Open Pages en kies in de sjabloonkiezer een ontwerp naar keuze. Wij kiezen voor ‘Flyer – te huur’. Zoek daarnaast naar een aantal geschikte foto’s of maak ze zelf als je er geen hebt.


2: De mediakiezer
Open nu de mediakiezer (via de knop ’Media’ rechtsboven) en ga naar het tabblad ‘Foto’s’. Zoek daar de gewenste afbeelding(en) op en sleep deze naar een voorbeeldfoto.


3: Afbeelding aanpassen
Als je een foto in een afbeeldingsvak plaatst, kun je hem perfectioneren met de optie ‘Wijzig masker’. Vind je dat niet mooi? Plaats dan zelf een nieuwe foto en pas hem aan via het infopaneel.


4: Tekst vervangen
Klik op de voorbeeldtekst om de woning in je eigen woorden aan te prijzen. Klik op de knop ‘Letter’ om het Lettertypen-venster te openen. Daar kun je het uiterlijk van de letters aanpassen.


5: Achtergrondkleur
Druk op Alt+Cmd+L om de achtergrondkleur te ontgrendelen zodat je deze kunt bewerken. Klik nu op de knop ‘Kleur’ voor de kleurenkiezer. Meng de gewenste kleur en voeg deze toe aan de achtergrond.


6: Tekstkleur
De achtergrond kleurt in ons geval oranje. Selecteer nu de tekst in het document en herhaal stap 5 voor de tekstkleuren. Doe dit voor alle teksten waarvan je de kleur wilt aanpassen.


7: Afbeeldingsranden
Nu gaan we de foto naar eigen smaak omlijsten. Open het infopaneel en ga naar het paneel ‘Afbeeldingsinfo’. Zet daar de optie ‘Lijn’ op ‘Fotolijst’


8: De nitieve tekst
Ziet het ontwerp er mooi uit? Vervang dan nu alle voorbeeldteksten door de de nitieve tekst. Prijs je woning aan door kort en krachtig – maar toch pakkend – te blijven.


9: Exporteren
Is de poster klaar? Ga dan naar ‘Archief>Druk af’ en selecteer de optie ‘Pdf’. Gebruik nu de optie ‘E-mail pdf’ om een pdf-versie van de poster via Mail te versturen.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar