Terug naar Ontdek de geheimen van het toegangsscherm in iOS 10
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Ontdek de geheimen van het toegangsscherm in iOS 10

Door Daan Jeuken20 september 2016 12:572 min. leestijd0

Het toegangsscherm was ooit bedoeld als gracht rondom het slot dat je iPhone of iPad heette. Je kon het scherm wel aanzetten, maar het enige dat je dan kon was de tijd lezen. Om je iOS-apparaat écht te gebruiken, moest je hem ontgrendelen. Maar het toegangsscherm heeft in de loop der jaren ook een hoop functionaliteit gekregen. Je ziet en leest er de binnengekomen meldingen, kunt al bij een paar bedieningsfuncties, opent razendsnel de camera of bekijkt je widgets. Daarom is het handig om dat toegangsscherm in iOS 10 nader te bestuderen.

Meer weten over iOS 10?
Bekijk dit dossier

1. Optillen om te activeren

Vergrendelscherm iOS 10

Het toegangsscherm verschijnt zodra je op de aan/uit-knop of thuisknop drukt. Bij de iPhone 6s ontgrendelt laatstgenoemde je iPhone direct. Daarom springt die al aan zodra je de telefoon optilt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Ontgrendelen

Vergrendelscherm iOS 10

Om de iPhone te ontgrendelen, druk je op de thuisknop. Leg je geregistreerde vinger op de thuisknop of voer (op een ouder apparaat) je code in. Vergrendel weer met de aan/uit-knop.

3. Meldingen

Vergrendelscherm iOS 10

Veeg een melding naar rechts om die in de app te openen, veeg naar links voor snelle acties. Druk met een iPhone 6s harder op de melding om hem uit te vouwen.

4. Berichtencentrum

vergrendelscherm ios 10

Veeg van boven aan het scherm naar beneden of van onder naar boven voor respectievelijk het berichtencentrum en bedieningspaneel.

5. Widgets

Vergrendelscherm iOS 10

Veeg het toegangsscherm naar rechts en je ziet de widgets. Tik erop om de app te openen. Hiervoor moet je uiteraard wel eerst je code of vingerafdruk invoeren. Meer weten over widgets? Lees dan onze workshop over de nieuwe widgets in iOS 10.

6. Camera

Vergrendelscherm iOS 10

Als er een Kodak-momentje is, moet je zo snel mogelijk de camera paraat hebben. Daar heeft Apple aan gedacht: veeg het scherm naar links en de camera wordt geopend.

Meer weten?

Deze workshop is afkomstig uit het Grote iPad & iPhone boek, waarin je nog veel meer van dit soort workshops vindt over alles wat met iOS 10 te maken heeft. En vergeet je niet aan te melden voor onze nieuwsbrief: je krijgt dan een miniboekje waarin de belangrijke iOS 10-functies worden uitgelegd van ons cadeau.

Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »

Praat mee!

avatar