Terug naar Ontdek de nieuwe wijzerplaten van watchOS 8
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Ontdek de nieuwe wijzerplaten van watchOS 8

Door Redactie iCreate13 februari 2022 09:002 min. leestijd0

Je Apple Watch wordt geleverd met een onvoorstelbare hoeveelheid wijzerplaten. En ieder jaar komen er weer nieuwe bij. Afgelopen najaar met watchOS 8 waren het de volgende twee wijzerplaten: ‘Wereldtijd’ en ‘Portretten’. Beide bijzonder chic, ieder op hun eigen manier. Neem even de tijd om alles uit deze wijzerplaten te halen wat erin zit!


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

1 Nieuwe wijzerplaten

ws_watch_1

De nieuwe watchOS 8-wijzerplaten voeg je het eenvoudigst toe vanaf je iPhone. Open daar de Watch-app en tik onderin op ‘Wijzerplaten’. De nieuwste twee wijzerplaten zijn nu nog uitgelicht: ‘Wereldtijd’ en ‘Portretten’.

2 Wereldtijd

ws_watch_2

Met de Wereldtijd-wijzerplaat houd je de tijd in wel 24 tijdzones tegelijk bij. Tik erop en er verschijnt een scherm met allerlei opties. Hier kies je de kleur, stijl en complicaties. Na een tik op ‘Voeg toe’, verschijnt de wijzerplaat op je Watch.

3 Tijdzone

ws_watch_03

Tik je op de globe? Dan wordt je huidige tijdzone gecentreerd. Je ziet deze tijdzone ook bij het minuscule pijltje ter hoogte van 6 uur. Rondom de wijzerplaat zie je de tijd op plekken over de hele wereld.

4 Zon en maan

ws_watch_04

De zon en de maan in de binnenste ring geven de zonsopkomst en -ondergang aan in jouw tijdzone. Het maantje staat hier bijvoorbeeld rond vijf uur ‘s middags – het is duidelijk half december!

5 Portretten

ws_watch_5

Ga terug naar de overzichtspagina van stap 1, en tik nu op ‘Portretten’. Hiermee maak je een wijzerplaat met diepte, waarbij de tijd achter een portret verdwijnt – zorg wel voor een geschikte foto (zie punt 2 links).

6 Kies foto’s

ws_watch_6

Tik onder ‘Inhoud’ op ‘Kies foto’s’. Er verschijnt een overzicht met alle foto’s die je met je camera in Portret-modus geschoten hebt. Je kunt maximaal 24 portretfoto’s selecteren. Tik ten slotte op ‘Voeg toe’.

7 Kleine wijzigingen

ws_watch_7

Tik onder ‘Foto’s’ op ‘1 foto’ (of ‘X foto’s’) en tik op een foto om de wijzerplaat nog een beetje te finetunen. Met het kader verschuif je je portret een beetje en met de knoppen onderin bepaal je de positie van de tijd.

8 Stijl en complicaties

ws_watch_8

Staan de foto en de tijd zoals gewenst, tik dan twee keer op ‘Gereed’. Hier bepaal je nog de stijl en de complicaties (mini-appjes) op de wijzerplaat. Tik ten slotte weer op ‘Voeg toe’ – de wijzerplaat verschijnt op je horloge.

Extra wijzerplaat

In januari heeft Apple nog een extra wijzerplaat uitgebracht voor de Apple Watch Series 4 of nieuwer: Unity-licht. Lees er meer over in ons artikel Heb je deze nieuwe Apple Watch-wijzerplaat al ontdekt?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar