Terug naar Nijmeegse Vierdaagse 2016: gebruik de stappenteller op je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Nijmeegse Vierdaagse 2016: gebruik de stappenteller op je iPhone

Door Laura Grootaarts18 juli 2016 17:572 min. leestijd2

Update: deze tip komt uit 2016 en geldt voor iOS 9. Hoe het werkt in 2017 in iOS 10? Lees Nijmeegse Vierdaagse: gebruik de stappenteller op je iPhone.

Op dinsdag 19 juli gaat de Nijmeegse Vierdaagse weer van start. Als wandelaar heb je natuurlijk de officiële app van de Vierdaagse al op je iPhone geïnstalleerd, want die kun je niet missen. Iets anders wat niet op je iPhone mag ontbreken, is een stappenteller. Die gaat deze week ongetwijfeld fenomenale statistiekjes opleveren. Wist je dat er op de meest iPhones standaard al een stappenteller staat?

100e Nijmeegse vierdaagse

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De stappenteller gebruiken

Om gebruik te maken van de stappenteller, heb je minimaal iOS 8 nodig en een iPhone 5s of nieuwer. Om hem te activeren, ga je naar ‘Instellingen>Privacy>Beweging en conditie’.  De schuifjes achter ‘Houd conditie bij’ en ‘Gezondheid’ moeten op groen staan. Hierna ga je wandelen met de iPhone op zak.

Na afloop open je de app Gezondheid en zoek je het tabblad ‘Gegevens’. Ga naar ‘Conditie>Stappen’ en zet de schakelaar achter ’Toon in dashboard op groen’. Nu zie je in het dashboard hoeveel stappen je op een dag gezet hebt en wat je gemiddelde is.

Aantal stappen Gezondheid

Wil je niet alleen weten hoeveel stappen je hebt gezet maar ook welke afstand je hiermee precies gewandeld hebt? Ga in de app Gezondheid opnieuw naar het tabblad ‘Gegevens’. Ga naar ‘Conditie>Loop- en hardloopafstand’, zet de schakelaar achter ’Toon in dashboard’ op groen en je ziet het aantal kilometers dat je door Nijmegen en omstreken gewandeld hebt. Weet je meteen zeker of je écht de 55 kilometer gelopen hebt, of dat het er stiekem nog meer zijn!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Bert
Lezer
Bert
Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Ik denk dat wel meer websites deze week op hetzelfde idee zijn gekomen. Het ligt ook een beetje voor de hand 😀 Bovendien heeft mijn collega hier vorig jaar ook al iets over geschreven: https://www.icreatemagazine.nl/nieuws/vierdaagse-2015-stappenteller-op-iphone-gebruiken/