Terug naar Ontdek de nieuwste functies van Pages, Numbers & Keynote
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Ontdek de nieuwste functies van Pages, Numbers & Keynote

Door Annemiek Lourensen20 januari 2022 10:004 min. leestijd0

Goed nieuws voor liefhebbers van de iWork-apps: versie 11.2 van Pages, Numbers en Keynote is uit! Deze update introduceert enkele nieuwe functies die waarschijnlijk op de verlanglijstjes van veel doorgewinterde iWork-gebruikers hebben gestaan.

De draaitabelfunctie in Numbers is er wellicht een van. Door deze nieuwe feature orden je namelijk sneller en gemakkelijker grote hoeveelheden data. Hiermee herken je in één oogopslag bepaalde patronen en trends.

Ook Keynote mag er wezen. De presentatie-app omarmt de thuiswerkcultuur met de nieuwe mogelijkheid om livevideo’s in je presentaties op te nemen. Hiermee verricht je dus gemakkelijk vanuit huis je (presentatie-)werk.

Oh ja, en er zijn een aantal nieuwe features die alle iWork-apps hebben. Dit is dus ook goed nieuws voor Pages!


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

Nieuwe iWork-functies uitgelegd in Pages

Nieuwe functies iWork Pages

1 Samenwerken

Samen en op afstand in hetzelfde bestand werken: het kan nu ook met Pages! Sla het desbetreffende bestand op in iCloud, tik op het icoontje, en kies hoe je je vrienden, familie, of collega’s wilt uitnodigen.

2 Leesweergave

Met de leesweergave spit je al je documenten ongestoord door. Je activeert deze functie door op het meest rechtse icoontje in de knoppenbalk te tikken. Wil je later toch nog aanpassingen maken? Tik dan op ‘Wijzig’.

3 Schermweergave

De leesbaarheid van je documenten verhoog je nu met de nieuwe optie ‘Schermweergave’. Pages plaatst de tekst, afbeeldingen, en andere onderdelen dan namelijk in één doorlopende kolom. Activeer dit via ‘Meer>Schermweergave’.

4 Snelle opmaak

De snelle opmaak is niet te missen: markeer een stuk tekst en tik vervolgens op de verfkwast in de toolbar. Er verschijnt automatisch een venster waarmee je je geselecteerde tekst een frisse look geeft!

Draaitabel maken in Numbers

1 Data selecteren

Nieuwe functies iWork Numbers stap 1

Voordat je een draaitabel maakt, selecteer je eerst alle data die je er graag in wilt hebben. Dit is gelukkig geen hogere wiskunde: markeer de kolom(men) met alle data die uiteindelijk in de draaitabel komen.

2 Aan de slag

Nieuwe functies iWork Numbers stap 2

Nu is het tijd om de draaitabel te maken. Tik rechtsonder in de hoek op ‘Kolom’ en scrol even naar beneden. Hier staat de optie ‘Maak draaitabel aan’. Tik hierop en Numbers zal automatisch een nieuw tabblad openen.

3 Spring in het veld

Nieuwe functies iWork Numbers stap 3

Ga naar ‘Draaitabelopties’ en er verschijnt vanzelf een venster. Vink hier alleen aan welke velden je graag in de draaitabel wilt zien: numerieke velden zijn waarden en niet-numerieke velden zijn de kolommen of rijen.

4 Sleep en stop

Nieuwe functies iWork Numbers stap 4

Pas de volgorde van de data aan in de draaitabelopties. Houd in dit venster de naam van een van de rijen of kolommen vast, sleep het naar de gewenste plek, en laat los. De data in de draaitabel verschuift vanzelf.

5 Up-to-date

Nieuwe functies iWork Numbers stap 5

Waarschijnlijk verzamel je constant nieuwe data. Gelukkig hoef je dan niet steeds een andere tabel te maken: ga naar het tabblad van je draaitabel, tik rechtsonder op ‘Cel’, en selecteer ‘Vernieuw draaitabel’.

6 Waarden sorteren

Nieuwe functies iWork Numbers stap 6

Ontevreden met de volgorde van je data? Tik dan weer op ‘Cel’ en daarna op ‘Sorteer waarden’. Midden in het scherm verschijnt nu een venster waarmee je de volgorde van bepaalde waarden aanpast.

Gebruik Livevideo in Keynote

1 Live on Air

Keynote stap 1

Heb je een belangrijke presentatie, maar kan je vanwege de huidige situatie het huis niet uit? Geen paniek! Ga naar het plusje en tik op ‘Livevideo’. Sleep de stream, en plaats het op de perfecte plek in je presentatie.

2 Meerdere presentatoren

Keynote stap 2

Zelfs een groepsproject kan doorgaan wanneer het hele kantoor vanuit huis werkt. Deel je presentatie en ga naar ‘Meer>Diavoorstelling met meerdere presentatoren’. Let op: samen benoem je eerst een presentator tot host!

3 Je stream stylen

Keynote stap 3

Als je ontevreden bent over de uitstraling van je livevideo, selecteer je de stream en tik je op de verfkwast in de knoppenbalk. Keynote geeft je allerlei opties waarmee je de weergave van je livevideo aanpast.

Nieuwe iWork functies: handige vertaaltool

De bovenstaande features van Pages werken ook in de andere iWork-apps, net als de vertaaltool. Selecteer de tekst in je presentatie, document, of spreadsheet en vertaal het naar een van de elf beschikbare talen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar