Terug naar Mail ordenen op Mac in slimme postbus
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Mail ordenen op Mac in slimme postbus

Door Redactie iCreate25 november 2014 09:323 min. leestijd4

Is het ook zo’n chaos in jouw mailbox en moet je om de zoveel tijd handmatig alle mailtjes in mappen plaatsen? Het programma Mail op de Mac kan je een handje helpen. Door een slimme postbus aan te maken worden berichten automatisch gefilterd.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 63.

Slimme postbus instellen in Mail

Een slimme postbus is een map waarin alle mailtjes komen te staan die voldoen aan door jou opgestelde voorwaarden. Zo kun je bijvoorbeeld opgeven dat alle berichten van bepaalde afzenders verzameld worden. Je mailtjes worden niet verplaatst of gekopieerd; het enige wat een slimme postbus doet is een verzameling van mailtjes tonen. Let wel op, want dat betekent ook dat je mail weg is wanneer je het verwijdert uit een slimme postbus.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In deze workshop maken we een slimme postbus waarin we e-mails van specifieke afzenders willen tonen.

1 Nieuwe slimme postbus

Mail slimme postbusOm alle berichten van bepaalde afzenders in een slimme postbus te filteren, moet je er eerst een aanmaken. Klik hiervoor linksonder in Mail op het plusje en kies ‘Nieuwe slimme postbus’.


2 Naam van slimme postbus

Mail naam slimme postbusEr verschijnt een nieuw venster, waarin je de voorwaarden voor de slimme postbus naar je wensen kunt instellen. Geef om te beginnen de postbus een naam.


3 Alle of een of meer voorwaarden

Mail voorwaardenKies in de tweede regel van het venster of de mails die in de slimme postbus verschijnen moeten voldoen, aan ‘alle’ of slechts ‘één of meer’ voorwaarden.

4 Voorwaarde instellen

Mail voorwaardenStel vervolgens een voorwaarde in om ervoor te zorgen dat bepaalde e-mails een slimme postbus worden verzameld. Kies allereerst in het linker uitklapmenu voor ‘Geadresseerde’.


5 Filteren op domein

Mail filterenWij willen alle mails van een bepaald domein verzamelen in de map. Kies daarvoor in het tweede uitklapmenu voor ‘eindigt op’, zodat de mailadressen met hetzelfde uiteinde gefilterd worden.


6 Regel invoeren

Mail regelsTyp daarna in het derde vak het domeingedeelte van de e-mailadressen, dus vanaf het apenstaartje. Je eerste regel is klaar, om de tweede toe te voegen, klik je op het plusje achter deze voorwaarde.

7 Extra voorwaarde

Mail voorwaardenStel op dezelfde manier naar keuze een tweede voorwaarde in. Omdat we bij stap 2 voor ‘alle’ hebben gekozen, verschijnen dus alleen mails die aan beide voorwaarden voldoen in onze nieuwe postbus.


8 Prullenmand en Verstuurd tonen

Mail slimme postbus prullenmand verstuurdOmdat een slimme postbus geen mails verplaatst maar alleen een selectie weergeeft, kun je ook de inhoud van de mappen Prullenmand en Verstuurd tonen in een slimme potbus. Gebruik hiervoor de vakken onderin.


9 Slimme postbus gebruiken

Mail slimme postbus gebruikenKlik op ‘OK’ en je slimme postbus verschijnt links in de postbuslijst. Ctrl-klik erop om de voorwaarden te wijzigen; de inhoud van de map zal direct veranderen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Swan
Lezer
Swan

Ik ben blij met slimme postbussen. Maar ik zoek nog naar een manier om VANUIT een bericht > het e-mailadres direct te koppelen AAN een reeds bestaande Slimme postbus > en DAN een regel te kunnen maken (( ipv emailadres eerst kopiëren > navigeren naar slimme postbus > wijzig > en dan pas de regel aan te kunnen maken.))
Zou namelijk veel sneller werken. ZIe ik iets over het hoofd?

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Je ziet niets over het hoofd, je voegt de mailadressen nu op de juiste manier toe … We hadden gehoopt dat El Capitan daar iets aan zou veranderen maar als het al zo is, dan hebben we die optie ook nog niet kunnen vinden.

Met iCloud Drive zijn de slimme postbussen ook beschikbaar op andere Mac-computers waar je iCloud Drive op hebt staan.

Swzn
Lezer
Swzn

Een ander dingetje is… Er zit veel werk in het aanmaken van de Slimme Postbussen. Dat is nu klaar op de Mac, maar niet gesynchroniseerd met de laptop. MobileMe zou dit kunnen maar bestaat er ook een reeds beschikbare (gratis) functie binnen IOs?

Chris Ouweneel
Lezer
Chris Ouweneel

Ik wil graag mijn cc’s afvangen in Apple Mail, kan dat ook met ’n ‘slimme postbus’?