Terug naar macOS Sierra: dit is er nieuw in Berichten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

macOS Sierra: dit is er nieuw in Berichten

Door Laura Grootaarts7 oktober 2016 13:283 min. leestijd0

Op de iPhone heeft de app Berichten sinds de release van iOS 10 allerlei creatieve mogelijkheden gekregen. Zo kun je je berichten opfleuren met stickers en allerlei schermvullende effecten. De app Berichten is er ook voor macOS Sierra, maar … lang niet alle functies van de iOS 10-app hebben hun weg weten te vinden naar de Mac.

macOS Sierra Berichten

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Miscommunicatie tussen Mac en iPhone

Stickers ontvangen, dat kan gewoon op de Mac. Een kwestie van eenrichtingsverkeer, want het is niet mogelijk om vanaf de Mac stickers te verzenden. Hetzelfde geldt voor de tekeningen en hartjes die je vanaf de iPhone verzendt: wel te zien op de Mac, maar niet te versturen. Ook bepaalde apps komen niet helemaal goed uit de verf. Zo zie je op de Mac wel dat er een poll verstuurd is, maar kun je hierin niet aangeven wat jouw mening is.

Met effecten is het iets erger gesteld, want die kun je niet eens goed ontvangen. Stuurt iemand je een tekstballon die is opgeblazen tot enorme proporties? Dat zie je niet: je ontvangt een normaal berichtje waarbij heel droog vermeld wordt dat het bericht is ‘(Verstuurd met luid effect)’. Van de ballonnen, confetti en laserstralen die op je iPhone het complete scherm vullen, blijft al net zo weinig over. Er is één uitzondering: de tekstbubbel met onzichtbare inkt kun je wel als zodanig ontvangen op de Mac. Wat kan er eigenlijk wel op de Mac?Berichten iOS 10 - ballon

1. Een tapback verzenden

Snel antwoorden met bijvoorbeeld een duimpje omhoog behoort wel tot de mogelijkheden van macOS Sierra. Tik op een bericht en houd even vast, en de symbolen om uit te kiezen verschijnen op het scherm.

2. Een YouTube-filmpje bekijken

Vroeger waren YouTube-filmpjes kale blauwe linkjes in de Berichten-app. Je moest er nog op klikken om het filmpje te openen op de website van YouTube. Ontvang je nu op de Mac een linkje naar een video, dan verschijnt er een preview daarvan in het chatvenster. Klik in deze voorvertoning op de Play-knop en je speelt het filmpje direct af in de app Berichten.

3. Previews naar websites

Ook linkjes naar websites hebben voortaan iets meer om het lijf dan een blauwe onderstreepte tekst. Ook hier krijg je een voorvertoning te zien, die iets meer zegt over de gedeelde pagina. Zo zie je in één oogopslag of de betreffende pagina de moeite waard is om op te klikken.

4. Grotere emoji

Emoji zijn in iMessage een stukje groter geworden. In ieder geval, als je er één tot drie tegelijk verstuurd in een bericht. Tik je een vierde emoji in één en hetzelfde bericht, dan zie je ze ook verspringen naar een iets normaler maatje. De emoji-zoekmachine van iOS 10 ontbreekt op de Mac, en dat is eigenlijk best jammer. Want typen gaat nu eenmaal sneller dan zoeken naar het perfect matchende plaatje in het uit de kluiten gewassen emoji-menu.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar