Terug naar Zo installeer je de publieke bèta van macOS Catalina
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zo installeer je de publieke bèta van macOS Catalina

Door Koen van Ekeren26 juni 2019 14:313 min. leestijd0

Deze week bracht Apple de eerste publieke bèta van macOS Catalina uit. De software kun je dus alvast uitproberen en het installeren van zo’n bèta kan tegenwoordig op een erg veilige manier. In deze workshop leggen we stap voor stap uit hoe het werkt.

macOS Catalina bèta installeren

Wil je de macOS Catalina bèta installeren? In plaats van dat je volledig overstapt op het nieuwe besturingssysteem, kun je ervoor kiezen om macOS Catalina te laten draaien naast je huidige besturingssysteem.

Met het nieuwe APFS-systeem (dit is er sinds macOS High Sierra) is het namelijk mogelijk om je huidige harde schijf op te delen in meerdere schijven. Zo laat je Catalina draaien op een aparte volume en voorkom je dat de bèta je bestanden kan beschadigen. Zorg dat je ongeveer 40 GB opslagruimte vrij hebt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Deel de schijf op

Open het programma ‘Schijfhulpprogramma’ en kies voor ‘Partitioneer’. Klik op ‘Voeg volume toe’ en geef de volume een herkenbare naam. Klik op ‘Voeg toe’ en kies voor ‘Gereed’.

2. Inschrijven

Ga naar naar het Apple Beta Software Program en schijf je via ‘Sign up’ in voor het programma. Log in met je Apple ID en verifieer je account. Scrol op de pagina die verschijnt naar beneden en klik onder ‘Get Started’ op ‘enroll your Mac’.

3. Installatieprogramma

Scrol naar beneden en klik op de blauwe knop ‘Download the macOS Public Beta Access Utility’. Open het gedownloade installatieprogramma en doorloop de stappen om de software te installeren.

4. Update downloaden

Nadat de installatie is geslaagd, opent vanzelf het venster Software-update met de macOS Catalina bèta. Kies voor ‘Werk nu bij’ en wacht een minuutje of tien totdat de update is gedownload.

5. Andere schijf

Kies in het installatieprogramma voor ‘Ga door’ en ga ‘Akkoord’ met de voorwaarden. Geef nu aan dat je de bèta op een andere schijf wilt installeren, door voor ‘Toon alle schijven’ te kiezen.

6. Installeren

Selecteer de Container die je in stap 1 hebt aangemaakt en klik op ‘Installeer’. Log in met je gebruikersaccount, klik op ‘OK’ en macOS Catalina wordt geïnstalleerd.

Switchen tussen Catalina en Mojave

Na het volgen van de workshop heeft je Mac twee besturingssystemen. Standaard start je Mac op met de nieuwste opstartschijf; dat is in dit geval de bèta van macOS Catalina. Wil je verder met je vorige besturingssysteem? Houd dan tijdens het opstarten of herstarten de Option-toets ingedrukt, kies de gewenste schijf (waarschijnlijk Macintosh HD) en druk op Enter. Als je wilt dat je Mac altijd opstart met deze schijf, houd je bij het selecteren van deze schijf de Ctrl-toets ingedrukt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar