Terug naar Mac op afstand bedienen met iPhone of iPad (Chrome Remote Desktop)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Mac op afstand bedienen met iPhone of iPad (Chrome Remote Desktop)

Door Daan Jeuken31 maart 2015 09:003 min. leestijd0

Ondanks de steeds betere integratie van OS X en iOS is er nog één ding wat Apple niet heeft uitgewerkt: met je iPhone of iPad je Mac op afstand bedienen. Dat lukt wel met aparte apps, zoals Chrome Remote Desktop. In deze workshop laten we zien hoe je de app, Chrome-browser en extensie installeert op je iPhone, iPad en Mac zodat je je desktop of laptop eenvoudig vanaf een iOS-apparaat kunt bedienen.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 66.

1. Chrome Remote Desktop

Chrome Remote Desktop 1Open de App Store op je iPad, iPhone of iPod touch en download Chrome Remote Desktop-app. Download vervolgens de Chrome-browser op je Mac.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


2. Chrome-browser

chrome-remote-desktop-2Installeer Chrome. Open de browser en ga naar de website van Chrome Remote Desktop. Klik op ‘+ Gratis’ en daarna op ‘Toevoegen’.


3. Google-account

Chrome Remote Desktop 3Het icoontje verschijnt in Chrome’s openingsvenster; klik erop en kies ‘Doorgaan’. Log nu in met je Gmail- of Google-account. Heb je dit niet, klik dan op ‘Een account maken’ en doorloop de stappen.

4. Aan de slag

Chrome Remote Desktop 4Klik in het volgende venster op ‘Accepteren’ en vervolgens op ‘Doorgaan’. In het volgende venster vind je twee opties, klik onder ‘Mijn computers’ op ‘Aan de slag’.


5. Externe verbindingen

Chrome Remote Desktop 5Om je Mac ontvankelijk te maken voor externe toegang klik je op ‘Externe verbindingen inschakelen’. Chrome Remote Desktop Host wordt gedownload; open en installeer dat ook.


6. Beveiligingscode

Chrome Remote Desktop 6Keer na de installatie terug naar Chrome en klik op ‘OK’. Verzin ter beveiliging een cijfercode van minstens zes cijfers en voer dit tweemaal in. Klik daarna op ‘OK’.

7. Systeemvoorkeuren

Chrome Remote Desktop 7Je wordt nu naar Systeemvoorkeuren geleid; ontgrendel het paneel via het slotje linksonder, voer opnieuw de cijfercode in en klik op ‘Enable’. Klik tot slot ook in Chrome op ‘OK’.


8. Verbinding maken vanaf iOS

Chrome Remote Desktop 8Open nu de app op je mobiele apparaat en log in met je Google-adres. Nu zie je direct de Mac die je zojuist hebt gedeeld. Tik hierop en voer de pincode weer in. Tik dan ‘Verbinding maken’.


9. Mac op afstand bedienen

Chrome Remote Desktop 9Zodra je bent ingelogd zie je je Mac op je iPhone of iPad. Op de Mac zie je onder in beeld dat er is ingelogd. De Mac houdt het hoogste woord: klik op ‘Delen stoppen’ en het is gedaan met de pret. Je hoeft je Mac niet per se aan te laten staan om hem op afstand te bedienen; Chrome Remote kan hem ook ontwaken uit de sluimerstand. Hiervoor dien je wel ‘Schakel sluimerstand uit voor netwerktoegang’ in te schakelen via ‘Systeemvoorkeuren>Energiestand’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar