Terug naar Mac beveiligen met Gatekeeper
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Mac beveiligen met Gatekeeper

Door Redactie iCreate9 december 2014 18:002 min. leestijd0

Hoewel Macs nog steeds veiliger zijn dan Windows pc’s, ontkomt ook OS X niet aan virussen, trojaanse paarden en malware. Met Gatekeeper, dat standaard ingebouwd is in alle OS X-versies vanaf Lion (10.7.5), kun je je Mac beveiligen. Je bepaalt dan namelijk zelf welke programma’s op je Mac geopend mogen worden.

Deze en vele andere workshops voor OS X Yosemite vind je in Mac voor Beginners Yosemite.

1. Beveiliging en privacy

Beveiliging en privacyGa naar Systeemvoorkeuren en klik op ‘Beveiliging en privacy’. Klik in het volgende venster op het hangslot linksonder en voer je naam en wachtwoord in om Gatekeeper te kunnen aanpassen.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt


2. Gatekeeper instellen

Gatekeeper instellenOp het tabblad Algemeen’ staan opties die bepalen hoe je Mac omgaat met gedownloade programma’s. Kies ‘Mac App Store’ voor de veiligste optie: alleen programma’s uit Apple’s Store worden geopend. De minst veilige optie is ‘Elke willekeurige bron’.


3. Software buiten Mac App Store

Software buiten Mac App StoreNu gaan we een programma downloaden dat niet in de Mac App Store staat. Download bijvoorbeeld Adobe Flash Player via www.adobe.com.

4. Geblokkeerde software

Geblokkeerde softwareDubbelklik op het programma dat je zojuist gedownload hebt. Je krijgt nu een melding van Gatekeeper te zien dat het programma niet uit de Mac App Store is gedownload en dus niet kan worden geopend. Open weer ‘Beveiliging en privacy’ in de Systeemvoorkeuren en klik op ‘Open toch’ om de software wel goed te keuren.


5. Beveiliging Gatekeeper

Beveiliging GatekeeperEen andere optie is om in Systeemvoorkeuren de beveiliging iets lager in te stellen, op ‘Mac App Store en ontwikkelaars waarvan de identiteit bekend is’. Nu worden ook programma’s toegestaan die ondertekend zijn met een Developer ID, zoals bij Adobe.


6. Onbekende ontwikkelaar

Onbekende ontwikkelaarZelfs met de lagere beveiligingsinstellingen van Gatekeeper ben je nog altijd beveiligd tegen software waarvan de herkomst onbekend is. Deze software is niet per se onveilig, maar is niet ondertekend met een Developer ID.


Extra tip

Ongeacht wat je hebt ingesteld voor Gatekepeer, kun je de beveiliging altijd omzeilen. Ctrl-klik op het programma dat je wilt openen en klik vervolgens op ‘Open’. In het pop-up-venster dat volgt, kun je op ‘Open’ klikken als je zeker van bent dat het programma veilig is.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar