Terug naar Maak kennis met Apple Music
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Maak kennis met Apple Music

Door Jelle Mol31 augustus 2015 10:054 min. leestijd0

Cd’s of liedjes kopen is niet meer nodig; met Apple Music kun je voor een tientje per maand naar dertig miljoen nummers luisteren. Dat is echter slechts het topje van de ijsberg. Apple Music blinkt uit in persoonlijkheid: afspeellijsten worden op jouw smaak afgestemd en zijn samengesteld door mensen in plaats van door algoritmen. In dit artikel vind je een voorproefje.

Apple Music iPhone

Apple Music inschakelen

Als je iTunes updatet naar versie 12.2 (of nieuwer) en je iPad of iPhone naar iOS 8.4 (of nieuwer), dan krijg je zodra je iTunes of de app Muziek opent de vraag of je gebruik wilt maken van Apple Music. De eerste drie maanden zijn gratis, daarna moet je tien euro per maand betalen. Om de dienst in te schakelen heb je dan ook minstens een tientje iTunes-tegoed of een gekoppelde creditcard aan je Apple ID nodig.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Standaard staat de dienst ingesteld dat je proefabonnement na drie maanden automatisch overgaat in een betaald abonnement. Wil je dit niet, dan kun je dit uitschakelen:

 • iPhone/iPad/iPod touch: Tik in de Muziek-app linksboven op het hoofdje. Kies ‘Bekijk Apple ID’, log in, tik op ‘Abonnementen>Beheer’. Zet het schuifje achter ‘Automatisch verlengen’ uit.
 • iTunes: Klik rechtsboven op je account en kies ‘Accountinfo’. Log in, navigeer naar ‘Abonnementen>Beheer’ en zet ‘Automatisch verlengen’ op ‘Uit’.

Wat vind je waar in Apple Music?

Apple Music is volledig geïntegreerd in iTunes en de app Muziek. Voor het gemak hebben we alle verschillende onderdelen op een rij gezet.

 • Mijn muziek: Dankzij de integratie in iTunes en de Muziek-app is jouw muziek samengebracht met de muziek uit Apple’s bibliotheek. De muziek die jij door de jaren hebt gekocht en verzameld blijft gewoon je basis. Een belangrijke doel van Apple Music is het ontdekken van nieuwe muziek. Elke keer als je nieuwe nummers (of zelfs hele afspeellijsten) voorbij hoort komen die jij nog niet hebt, kun je ze met één klik toevoegen aan je bibliotheek.
 • Hartje: Het is maar een klein knopje, maar wel heel belangrijk. Met het hartje kun je namelijk aangeven dat je een nummer leuk vindt. Hierop worden de aanbevelingen die Apple Music doet in de rubriek Voor jou afgestemd, evenals de samenstelling van de verschillende afspeellijsten. Hoe actiever en precieze jij aangeeft welke muziek je leuk vindt, hoe beter Apple Music erin slaagt om muziek klaar te zetten die jou zal bevallen en verrassen.
 • Nieuw: In de rubriek Nieuw zou je verwachten dat alleen de nieuwste releases staan, maar je vindt er veel meer. Behalve nieuwe en populaire liedjes en albums, onderverdeeld per genre, vind je er ook afspeellijsten die door curatoren zijn samengesteld. Het mooie daarvan is dat ze samenhangend, vernieuwend en verrassend zijn en er goed is nagedacht over welke nummers elkaar opvolgen. Onder ‘Apple redacteurafspeellijst’ vind je lijsten van verschillende genres, onder ‘Activiteitenafspeellijst’ staan afspeellijsten voor elke gelegenheid en onder ‘Curatorafspeellijst’ muziek afkomstig van externe muziekkennis, zoals Rolling Stone magazine of Shazam.
 • (Beats 1) Radio: Misschien wel het fanatiekst gepromote onderdeel van Apple Music is Beats 1: een radiostation dat 24 uur per dag muziek uitzendt over de hele wereld. Zet Beats 1 vooral eens op en oordeel zelf. Een ander onderdeel van Radio zijn de radiostations per genre. In tegenstelling tot de afspeellijsten gaan deze radiostations eindeloos door. De keuzes zijn nog niet zo breed, maar als je genre ertussen zit, zet je het station op en heb je er geen omkijken meer naar.
 • Voor jou: In Voor jou krijg je iedere dag nieuwe muzikale suggesties, speciaal op jouw smaak en het moment toegespitst. Deze aanbevelingen kunnen uit van alles bestaan. Albums van artiesten waar je wel eens een nummertje van beluistert, hits uit een bepaald jaar en genre, minder bekende hits van artiesten, kennismakingen met bands, samenraapsels van nummers met dezelfde stijl – je kunt het eigenlijk zo gek niet verzinnen of het komt voorbij.
 • Connect: Dit sociale netwerk moet een samenvoegsel van Facebook, Twitter en Instagram worden: artiesten kunnen hier op één plek alles delen met hun fans. Denk aan teksten, foto’s, filmpjes en liedjes waar fans op kunnen reageren. Door artiesten te volgen, verschijnen hun updates in jouw Connect.

Alles over Apple Music in iCreate 70

In iCreate 70 lees je nog veel meer over Apple Music in een 14-pagina’s tellend feature, waaronder:

 • Zo werkt iCloud-muziekbibliotheek.
 • Voor jou: op je wenken bediend.
 • Ontdek nieuwe muziek via afspeellijsten.
 • Luister naar Beats 1 en radiostations.
 • Veelgestelde vragen.

iCreate 70

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar