Terug naar Maak een stamboom met Keynote
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Maak een stamboom met Keynote

Door Redactie iCreate11 juli 2010 11:212 min. leestijd1

Een stamboom is erg geschikt om inzicht te krijgen in het verleden. Met Keynote kun je alle mogelijke familiedetails in je stamboom verwerken.

Bij een stamboom denk je al snel aan een verzameling namen, lijnen en jaartallen, maar het is moeilijk om een goed beeld te krijgen wie deze mensen nu eigenlijk zijn (of waren). Met Keynote ’09 heb je alle gereedschappen tot je beschikking om het verleden vorm te geven. In de interactieve stamboom kun je namelijk alle familiedetails verwerken die je nodig hebt.

Om te beginnen maken we in Keynote een dia met familieleden, zodat we deze later kunnen uitbreiden met meer details en oogverblindende e ecten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1: Namen
Gebruik tekstvakken om alle namen in te voeren. Dat kan via de knop ‘Tekstvak’ in de taakbalk of via het menu: ‘Voeg in>Tekstvak’.


2: Positie
Terwijl je alle namen aan het rangschikken bent, kun je de dynamische hulplijnen van Keynote gebruiken om alles netjes te positioneren.


3: Lijnen
Klik in de taakbalk op de knop ‘Vorm’ en selecteer de rechte lijn. Houd nu Shift ingedrukt om een verticale of horizontale lijn te trekken met de juiste lengte.


4: Dupliceren
Zodra je klaar bent, Ctrl-klik je op de dia in de zijbalk van het Keynote-venster en kies je ‘Dupliceer’. Maak voor elke naam een aparte dia.


5: In detail
Selecteer één van de gedupliceerde dia’s en verwijder – op één na – alle namen. Verplaats dit tekstvak naar boven. Voeg vervolgens een biografie en enkele foto’s toe.


6: Het Info-venster
Ga nu terug naar de eerste dia en selecteer dezelfde naam. Open vervolgens het Info-venster en ga naar het tabblad ‘Koppelingsinfo’.


7: Link
Nu gaan we een link maken naar de andere dia. Selecteer de optie ‘Activeer als koppeling’ en stel ‘Koppel met’ in op ‘Dia’. Selecteer de ‘Dia’-knop onderaan.


8: Dia
Achter de ‘Dia’-knop bevindt zich een uitklapmenu. Kies het nummer van de dia die je wilt linken (soms moet je twee keer klikken om alle dia’s te kunnen zien).


9: Terug
Vergeet niet om de dia met tekst of foto’s terug te linken naar het tekstvak van de betreffende persoon. Herhaal de voorgaande stappen voor alle andere namen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Applefan
Lezer
Applefan

Zodra iets meer wilt is MACstamboom van Synium Software GmbH een goed alternatief voor weinig geld. Ik gebruik het al een tijdje.